13 juni 2023

Sommarintervju med Francesca O’Brien Apelgren vd Sveriges Marknadsförbund

Francesca O’Brien Apelgren vd Sveriges Marknadsförbund

Francesca; du är VD på Sveriges Marknadsförbund och det verkar inte som du behöver någon semester. För du kör på med oförtruten energi. Vad får du all energi ifrån?

Den frågan är lätt att besvara; jag mår bra och är på en bra plats i livet samt att jag får energi från alla möten med våra medlemmar och samarbetspartners. Jag träffar hundratals människor i månaden om vi räknar in våra månatliga webbinarier och det ger mig kraft och glädje. 

När du blickar tillbaka på de senaste sex månaderna, vad minns du bäst? 

Årsmötet! När revisorerna presenterade siffrorna för året 2022. Vi har växt så det knakar. Medlemstillväxten är fantastisk. Vi är i en uppåtgående spiral. Det som dock är sorgligt är avtackningarna av styrelseledamöter vars mandatperioder har gått ut. Ett annat minne är när jag träffade en person, hemlig till Tendensdagen, som gjorde stort intryck på mig.

Ja, när är Tendensdagen?

Den 19 oktober på China Teatern. Medlemmar går kostnadsfritt. Det går faktiskt bra att boka sin biljett redan nu. Tendensdagen 2023. Såg att drygt 200 redan har anmält sig och det utan att programmet har offentliggjorts. Varumärket Tendensdagen är starkt och det är tack vare alla engagerade kollegor och sponsorer.

Ok, det händer i höst. Men vad händer nu i sommar? Får du någon semester?

Jadå, jag kommer att vara ledig ett par veckor. Åker med familjen till Franska Rivieran. Sen ska jag och min bror ta med oss vår mamma och ta en tur på Göta Kanal. Det ser jag också framemot.

Slutligen; du sitter i juryn för Årets Marknadsföringsbok. Kan du tipsa om några böcker att läsa i sommar?

Just nu läser jag Apan och Kapitalet – en ekonomisk historia av Dr Kjell A. Nordström. Den är för övrigt nominerad till Årets Marknadsföringsbok. Älskar att läsa. Har nyligen tillsammans med yngste sonen läst The hate u give av Angie Thomas och Go Ask Alice av Beatrice Sparks. Fruktansvärda skildringar som har ägt rum och som äger rum just nu. Viktiga berättelser. Annars i hängmattan eller på stranden blir det mer lättsmält såsom deckare och feelgood böcker. Gillar också biografier. Sen ingen sommar utan massa heminrednings- och modetidningar. Sen lyssnar jag på poddar men det kan jag berätta mer om i en annan intervju. Önskar nu alla en skön sommar men innan dess hoppas jag att vi ses online den 15 juni Webbinarium med Polisens kommunikationsavdelning