Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tendensdagen 2021

Incheckning från kl 08.30 torsdag 21 okt på Folkoperan. Programmet startar kl 09.00.
Länk till eftermiddagen skickas onsdag kl 11.00
(om du är anmäld och saknar länk se gärna din spamkorg, skräpkorg eller under kampanjer i mejl, öv mejla
annika@svemarknad.se

21 okt kl 09:00 16:00

I år blir Tendensdagen ett hybridevenemang.
På förmiddagen kör vi IRL och på eftermiddagen digitalt.

TORSDAG 21 OKTOBER
Kl 09.00 – 12.00 – Plats: Folkoperan, Hornsgatan 72, Stockholm
Kl 13.30 – 16.00 – Plats: Digitalt – online via Teams

Välkomna tillbaka!
Det känns som en evighet sen vi fick ses. Aldrig tidigare har väl suget efter möten och inspiration varit större? Nu bjuder vi in till en heldag med framtidstro och positivism. Som vi alla behöver. Välkommen till spännande föreläsningar och samtal.

PROGRAM

FÖRMIDDAG

Kl 09.00-09.10

Francesca O’Brien Apelgren, VD Sveriges Marknadsförbund Tendensdagens konferencier.


FÖRMIDDAG – PANELSAMTAL

Kl 09.10-09.35

Cirkulär Digital Shoppingupplevelse

Moderator: Jenny Winbom
Panel: Martina Göransson, Sophie Abrahamsson,
Sofia Hagelin, Peter A’ston, Carl Wåreus

Lyssna till några av branschens mest spännande röster från Blocket, Tradera, Bambuser, Maze-One, Amazon och Google.
Det senaste året har präglats av en enorm omställning till att leva mer digitalt. Våra vanor har ändrats och våra köpbeteenden har blivit mycket mer digitalt präglade. Samtidigt ökar trycket på klimatet och extrema väder slår hårt mot planeten, en medvetenhet kring hur vi konsumerar växer starkare och detta sätter press på marknaden. Vad finns det för strategier kring att ställa om sin verksamhet mot mer cirkulära affärsmodeller? Hur når vi ut till en alltmer informationskrävande konsument? Jenny Winbom, Seniorkonsult och kommersiell chef på Dash Retail ställer frågor om hur man kan ställa om till mer digital och hållbar verksamhet.

Martina Göransson, Marknadschef Blocket
Martina har en lång erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring, senast från Tele2 där hon ledde bolagets insikts och media-team. Innan dess har hon varit på mediebyråsidan, närmast som kundansvarig på Carat.

Carl Wåreus, Head of Domestic Clients, Agencies & Partners Google Sweden
Carl har stor erfarenhet inom marknadsföring och mediefältet. I sina tidigare jobb var han CMO för McDonald’s Sweden och Nordeuropa. Han har även grundat och varit vd för OMD mediebyrå/Omnicom Media Group Sweden och DDB Stockholm.

Jenny Winbom, Top Talent under 30 by Resumé. Commercial Director at Dash Retail Consulting
Jenny har lång erfarenhet av ehandel och Amazon. På BabyBjörn arbetade hon först mot Asien, för att därefter ansvara för en digitaliseringsresa samt deras Amazon Vendor account i Europa. Ett växande intresse för Amazon fick henne sedan att anta projektet att lanserat Elodie Details på Amazon samtidigt som hon drev varumärkets ehandel och omställningsresa D2C. Sen i våras är hon numera anställd hos Dash Retail som är en fullservicebyrå som är 100% fokuserad på Amazon och att hjälpa nordiska varumärken att bemästra säljkanalen.

Sofia Hagelin Head of PR and Communication Tradera
Sofia är även seriell entreprenör. Hon är grundare till digitala resebyrån Resfeber.se, som var Sveriges femte största resebyrå när hon lämnade 2009. Därefter startade hon modemärket Heart of Lovikka som blev nominerat till Årets Modeföretag. Hon har även listats som en av Sveriges Framtida Kvinnliga ledare samt till en av Sveriges Supertalanger i Veckans Affärer.

Sophie Abrahamsson, Chief Brand Officer Bambuser
Sophie har tidigare arbetat på koncernnivå på H& M med bland annat innovationsprojekt samt affärsutveckling. Dessförinnan arbetade hon som Head of Digital på & Other Stories. Sophie har 10 års erfarenhet av att arbeta internationellt med digital marknadsföring, affärsutveckling och e-commerce management, bland annat från det italienska lyxmärket LUISAVIAROMA.

Peter A’Ston, Sverigechef för Maze-One
Peter har flera år bakom sig bl a från Amazon i USA, där han haft en roll som e-handels- och affärschef.


FÖRMIDDAG

Kl 09.35-10.00

Liveshopping och Influencers

Jonas Colliander
Docent vid Center for Retailing vid Handelshögskolan i Stockholm

Sedan millennieskiftet har influencers påverkan på handeln ökat kraftigt. Marknadsföring och försäljning via dessa sociala mediepersonligheter når ständigt nya höjder. Med inspiration främst från Asien har vi dock på senare år sett ett nytt fenomen vinna allt mer mark i de sociala kanalerna, liveshopping. I Kina, där liveshopping redan fått genomslag via plattformar som Taobao, uppskattade CNN att denna marknad omsatte 170 miljarder dollar 2020 och det finns all anledning att tro att den kommer växa även i Norden. Men vad gäller för spelregler inom liveshopping? Jonas Colliander kommer under sitt föredrag berätta om de studier som redan finns på området samt forskningen framåt inom detta spännande fält.

Jonas Colliander, Docent vid Center for Retailing vid Handelshögskolan i Stockholm
Doktor och forskare vid institutionen marknadsföring och strategi vid Handelshögskolan
. Jonas sitter även i juryn för Årets Marknadsföringsbok.

FÖRMIDDAG – PANELSAMTAL

Kl 10.00-10.30

Att välja sina strider för att stärka och skydda sitt varumärke

Moderatorer: Mats Lundberg, VD på Groth & Co
Carl Wendt, Partner på Groth & Co
Panel: Anna Westin, Olle Nyman, Johan Ljungström

Hur väljer man sina strider i en varumärkesvärld av kopiering, intrång & tvister? Om skador på varumärket av att inte agera kontra tvister och hur det kan påverka varumärket och företagets rykte.
Vi ställer frågor till en panel för att höra deras förhållningssätt på området.
-Varför är det så viktigt att skydda sitt varumärke?
-Måste man som företag alltid agera vid intrång?
-Hur ska man tänka kring varumärkesskydd och varumärkesintrång.

Panelen består av:
Johan Ljungström, Varumärkesansvarig på Sveriges Radio.
Anna Westin, Bolagsjurist på Sveriges Television.
Olle Nyman, Chefsjurist på Astrid Lindgren Aktiebolag.

Groth & Co har arbetat med immaterialrätt sedan år 1869 vilket gör dom till Skandinaviens första rådgivare inom området. Tidigare var Groth en patentbyrå, idag är dom en modern IP-byrå som levererar personlig rådgivning och strategi för alla typer av immaterialrätt (patent, varumärken, mönsterskydd och upphovsrätt) samt rättsliga processer.

Kl 10.30-11.00 paus


FÖRMIDDAG

Kl 11.00-11.25

Drev och uthängningar – var går gränsen
för svenska medier?

Caspar Opitz
Medieombudsmannen

Hur bra är svenska medier på att bete sig etiskt? Vem håller koll på att de sköter sig? Vad händer om man blir ”uthängd”? Har man som enskild person någon chans mot ett stort mediebolag? Var går gränserna för vad medierna får göra och inte? Om detta och andra pressetiska frågor talar Medieombudsmannen Caspar Opitz.

Caspar Opitz, Medieombudsmannen
Caspar arbetade tidigare på Dagens Nyheter bland annat som nyhetschef och Londonkorrespondent och de senaste åren som redaktionschef och tillförordnad ansvarig utgivare.

FÖRMIDDAG

Kl 11.25-11.55

Prisutdelning Senior Talent Award

John Mellkvist
Ordförande för Juryn Senior Talent Award
Framtidsspanare och författare till boken ”Välj din ålder”

Utmärkelsen ”Senior Talent Award” har instiftats för att lyfta organisationer som är med och omdefinierar stereotypa begrepp och förlegade åldersstrukturer när det gäller ålder kopplat till jobb och kompetens.
Vinnaren koras och priset delas ut för första gången på Tendensdagen 21 oktober 2021.
Sveriges Marknadsförbund arbetar med ledarskapsfrågor och kompetensutveckling och vill därför lyfta organisationer som är med och omdefinierar stereotypa begrepp och förlegade åldersstrukturer när det gäller ålder kopplat till jobb och kompetens. Vi vill med priset göra ett statement och vara med och omdefiniera stereotypa begrepp och förlegade åldersstrukturer så att fler inspireras att fortsätta skapa tillväxt och trygghet i svenskt näringsliv.

Ordförande för juryn är John Mellkvist och övriga jurymedlemmar: Åsa Edman, VD TNG, Sophie Hedestad, marknadsdirektör Netigate, Francesca O’Brien Apelgren, VD Sveriges Marknadsförbund, Linnea Bolter, reporter Dagens Industri, Peter Kjellberg, Chief marketing officer Dometic, Karin Geber, VD Head Agent.


Kl 11.55 – 12.00 avslutning förmiddag


EFTERMIDDAG – online via Teams

Kl 13.30 – 14.00

Hur ser vi annorlunda på jobbet
efter COVID 19?

Jean Hedayat
Sverigechef på LinkedIn

Vad händer när vi återgår till kontoret? Vilka frågor blir viktiga? Hur kommer det egentligen att se ut och vad tror vi om framtiden? Jean Hedayat delar med sig insikter från LinkedIn senaste undersökning kring ämnet och reflekterar över hur vi ser annorlunda på jobbet efter COVID-19 pandemin.

Jean Hedayat, Sverigechef LinkedIn
Med över 16 års erfarenhet inom techbranschen är Jean idag med och leder arbetet kring att utveckla LinkedIns varumärke på den svenska marknaden och skapa värde för landets 3,5 miljoner medlemmar. Jean har drivit flera stora förändringsarbeten inom större organisationer på regional och global nivå, med fokus på medarbetarnas utveckling och välmående. Under de senaste åren har han även medverkat som expert i olika paneldiskussioner och föreläst om kompetensutveckling inom Sverige.

EFTERMIDDAG – online via Teams

Kl 14.00 – 14.30

Så påverkar TikTok sociala medielandskapet

Joella Skoogh
Sociala medier-expert

Användandet av TikTok ökar i hela världen. Åldersgrupperna stiger på appen och användarna spenderar mer tid där än på andra sociala medier. Men vad är det som gör TikTok till en så attraktiv plattform för användarna? Hur påverkar TikTok vår kultur och användandet av sociala medier? Hur kan ni som företag använda TikTok för att nå ut och bygga varumärket starkare? Dessa frågor får du svar på i den här föreläsningen.

Joella Skoogh
Joella Skoogh är föreläsare, utbildare och coach för företag och entreprenörer som vill bygga starka varumärken online, med TikTok som ett av hennes expertområden. Hon har sju års erfarenhet av att ha jobbat internationellt med digital marknadsföring och kommunikation på byrå, marknadsavdelning och idag i sitt egna bolag Joella Skoogh Comms.


EFTERMIDDAG – online via Teams

Kl 14.30 – 15.00

Från indie till massmedie

Frida Klevemark
Content Director Acast Sverige

Frida Klevemark, Content Director på Acast i Sverige, berättar om ljudmediet som befinner sig i en guldålder. Vad är det som gör podcast så populärt och vad kommer du att lyssna på i framtiden?

Idag har Acast över 30,000 poddar i sitt stall och har stöttat tusentals shower att växa till storslagna succéer, däribland showerna Wahlgren & Wistam, Brita & Parisa, Spöktimmen, Mellan Himmel och Jord, Rättegångspodden och tusentals fler. Som Content Director på Acast i Sverige har jag som uppdrag att utveckla och stärka Acast’s erbjudande gentemot podcastkreatörer. Med bakgrund från produktionssidan ser jag fram emot de många nya kreatörer, format och genrer som är på väg in.

Frida Klevemark, Content Director Acast
Frida har bla tidigare arbetat på produktionsbolaget Filt som producerat material till både Sveriges Radio och Spotify.

EFTERMIDDAG – online via Teams

Kl 15.00 – 15.30

Ljudet av effekt!

Linda Palmgren
CEO – Bauer Media Sweden

Vi befinner oss mitt i en audioboom där människor lägger mer tid på att lyssna än på att titta. Investeringarna inom ljudmarknaden ökar explosivt men branschen vill att fler ska upptäcka ljudets kraft. Bauer Media är marknadsledare med 5 miljoner lyssnare per vecka i radio och poddar. Ta del av bolagets VD Linda Palmgrens spaning på området, hur man skapar maximal ljudeffekt, värde för annonsmarknaden och om utvecklingen inom audio.

Linda Palmgren, CEO Bauer Media
Tidigare vd Starcom och chief development officer för Publicis Groupe var med och grundade influencerbranschen och har kallats ledare av sin tid. Linda är också en del av styrelsen för Stadium, Sveriges Marknadsförbund och IAB Sweden.


EFTERMIDDAG – PANELSAMTAL
online via Teams

Kl 15.30 – 16.00

Så lyckas du med din marknadsföring 2026

Moderator: Yasmine Winberg
Chefredaktör på tidningen Resumé
Panel: marknadscheferna på Kry, Voi, Klarna

Den duktige marknadschefen kan inte bara fokusera på nuet – utan måste förstås också ha förmågan att se in i framtiden för att veta vad man ska satsa mer och mindre på redan i dag. I ett panelsamtal snackar Yasmine Winberg med företrädare för några av Sveriges mest spännande varumärken just nu om utmaningar, kanalval, visioner och strategier för att ta reda på hur de tar sina bolag in i framtiden. Panelen består av marknadscheferna på Kry, Voi och Klarna.

Yasmine Winberg, chefredaktör på Resumé
Yasmine är journalist, författare och föreläsare. Hösten 2021 tillträdde hon som chefredaktör på tidningen Resumé och har de senaste fem åren jobbat med Resumé Insikt – varumärket för fördjupande journalistik. Under 2020 släppte hon tillsammans med Julia Lundin sin första bok som handlar om influencers och sociala mediers påverkan på samhället.

Kristoffer Stenqvist, marknadschef KRY
Kristoffer är idag marknadschef på KRY/ Livi, tidigare medie- och digitalchef på hamburgerkedjan Max Burgers.

Kristina Nilsson, kommunikationsdirektör Voi
Kristina är idag kommunikationsdirektör på Voi, tidigare chef för PR och public Affairs på Takeaway.com och dessförinnan media relations manager på DeLaval och TeliaSonera.

Lisa Björnberg – Global Head of Marketing Operations, Klarna
Med över 15 års internationell erfarenhet i ledande marknadsbefattningar på bland annat Vodafone, Telenor och Nord DDB så är Lisa idag en del av management teamet som har drivit igenom Klarnas varumärkesresa. Lisa har under de senaste 4 åren ansvarat för professionalisering av marketing på Klarna i en rad olika områden bland annat genom framtagandet av global strategi och implementering, ramverk för KPIer, marknadsorganisation, arbetssätt, talent management och rekrytering. 
Lisa är en internationellt anlitad föreläsare inom varumärke och modern marknadsorganisation och är även en regelbunden gästföreläsare på Handelshögskolan i Stockholm.  


Anmälan

Dag: 21 oktober
Tid: Förmiddag kl 09.00 – 12.00. Eftermiddag: kl 13.30 – 16.00
Vill du gå heldag så anmäler du dig både på förmiddag och eftermiddag.
Plats: Förmiddag: Folkoperan. Eftermiddag: Online via Teams. Teamslänk skickas.
Anmälan: se nedan.

För anmälan till Heldag så bokar du både förmiddag och eftermiddag! Varmt välkommen!

Anmälan är bindande
Platsen kan överlåtas till annan person – namnjusteringar sker till annika@svemarknad.se
Vid avbokning el utebliven närvaro utgår avgift på 995 kr ex moms.
Vi reserverar oss för justeringar i programmet.

Alla gäster får en gåvopåse från Lyko!
Utdelas på Folkoperan.


Anmälan: Förmiddag kl 09.00 – 12.00

Kl 09.00 – 12.00 Folkoperan

Anmälan: Eftermiddag kl 13.30 – 16.00

Kl 13.30 – 16.00 digitalt webbinarium via länk

Intervju med Jenny Winbom

Intervju med Joella Skoog

Intervju med Jonas Colliander

Intervju med Caspar Opitz

Intervju med Mats Lundberg och Carl Wendt Groth & Co

Intervju med Folkoperan Susanne Reuszner

Lyllos alla talare som får gåvopåse från Cranberry Corner

Samarbetspartners:

Obs, glöm inte byxorna efter över ett år med hemmajobb.
Du kanske behöver en ny garderob? Besökare av Tendensdagen får 15% rabatt hos
A Days March mellan 13-20 oktober som säljer både herr- och damkläder.
Se tidigare Tendensdagar nedan

TIDIGARE TENDENSDAGAR


TENDENSDAGEN 2020


TENDENSDAGEN 2019

Se video från Tendensdag 2019, då Sveriges Marknadsförbund fyllde 100 år och då H.K.H Prins Daniel delade ut utmärkelsen
Export Hermes.