12 april 2023

Intervju med Åse Palmqvist på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg

Åse Palmqvist Sales Manager Elite Park Anenue Hotel

Hej Åse, du är Sales Manager på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg, berätta gärna lite om dig själv och hur en vanlig dag på jobbet kan se ut?

Jag är född och uppvuxen i Göteborg och har arbetat med resor i olika former i hela mitt liv. Under många år arbetade jag med reseproduktion och köpte hotellrum – nu har jag vänt på steken och säljer hotellrum. Jag vet ju hur man vill ha det. Om jobbet….ja, dagarna är ganska olika och det är väl det som är så kul. Det kan starta med ett frukostmöte med kund på ett av våra hotell och därefter lite tid vid datorn eller något internt möte. Sedan kanske en visning inför en större konferens eller kongress därefter en kundlunch eller en nätverksträff och ibland har jag kunder på plats på hotellet som konfererar som jag vill hinna hälsa på. Mässor och nätverksträffar eller egna kundevent är inte ovanliga vissa kvällar så det är många trevliga människor man träffar på en dag.

Elite Park Avenue Hotel är en populär och välkänd hotellkedja, nämn tre nyckelord som genomsyrar er verksamhet?

Elite Hotels of Sweden där Elite Park Avenue Hotel och Elite Plaza Hotel Göteborg ingår har 41 hotell i Sverige. Våra ledord är Tradition, Kvalitet och Flärd. Jag tycker att de stämmer in på våra hotell då vi huserar i anrika fastigheter med fantastiska lägen, tradition kan man väva in på många sätt men det finns en lång tradition på alla hotellen.Kvalitet talar för sig självt. Flärden skall man känna när man kommer in till oss i form av guldkant när det gäller såväl bemötande samt inredning och stämning.

Hur definierar du en riktigt bra hotellvistelse?

En riktigt bra hotellvistelse tycker jag kännetecknas av ett varmt mottagande och genomgående bra och personlig service i en snygg och skön miljö.

Vad är det bästa med att jobba på Elite Park Avenue Hotel?

Att få vara del av ett av Göteborgs bästa hotell på ett av de absolut bästa lägena i stan.

Hos er finns oändliga möjligheter att arrangera event och konferenser och ni är ett av Göteborgs största konferenshotell, vad är det som gör er unika?

Vi säger att vi inte vill kalla oss konferenshotell utan mötesplats. Här erbjuder vi möten för alla; små och stora företag/sällskap som skall ha möten/event, vänner som skall fira tillsammans, stort eller smått, par och familjer som vill umgås och gemensamt för samtliga gäster är att vi skall vara en populär och attraktiv mötesplats som möjliggör dessa möten. Läget på Avenyn gör oss unika. Hotellet byggdes till 2017 och nya ytor adderades vilket resulterade i att vår största lokal rymmer hela 700 personer med en tillhörande mingel- och utställningsyta där vi till och med kan lyfta in bilar. Alla våra lokaler har dagsljus vilket är en viktig detalj när man planerar möten.

I slutet av april har vi på Sveriges Marknadsförbund ett lunchevent med Niveas Brand Manager Elin Pudelski och KappAhls marknadschef Karin Lundh och hållbarhetschef Sandra Roos hos er på övre verandan. Vill du berätta lite om den härliga lokalen och dess möjligheter?

Efter lunchmingel i Övre Verandan med en lång glasvägg mot Lorensbergsparken kommer vi att sitta i vår nyaste del av bankettsalen. Lokalen har glasväggar på två av fyra sidor och bjuder på en härlig utsikt mot parken med den vackra gamla Lorensbergsteatern. Lokalen är en av våra mest populära.

Vilka är era största utmaningar och möjligheter2023?

En av våra utmaningar är att Göteborg får väldigt många nya hotell under 2023/2024, det är klart att det kommer att bli tufft för alla hotell med så många nya rum. Samtidigt är det en möjlighet då mycket fokus riktas på Göteborg på grund av detta och med två väletablerade hotell som Elite Hotels har i stan med exceptionellt bra lägen kommer det resultera i att nya gäster hittar till oss.

Till sist vilket hotell i världen är ditt absoluta favorithotell? 

Det är ju en svår fråga – finns många fantastiska hotell med sin egna atmosfär och speciella känsla. En vistelse på Thanda Safari Lodge i Sydafrika som jag hade förmånen att besöka när det var nästan nytt sticker ut lite extra.

Länk till lunchseminariet 26 april på Elite Park Avenue Hotel