14 augusti 2023

Intervju China Teatern Ulrica Ågren

Ulrica Ågren verksamhetsledare för Oscarsteatern och China Teatern

Ulrica, du är verksamhetsledare för Oscarsteatern och China Teatern. Vad innebär det uppdraget?

Som verksamhetsledare rapporterar jag till styrelsen för Oscarsteatern AB. Oscarsteatern AB är hyresgäst av Oscarsteatern och China Teatern och bolags verksamhet är restaurang/konferens/event/bokning mm. Vi är medlemmar i branschorganisation Visita. Vi är en liten organisation vilket innebär att alla hanterar många olika arbetsuppgifter, jag har 6 st avdelningschefer som ansvarar för det löpande och rapporterar till mig. Mina arbetsuppgifter innebär coachning och strategiskt arbete tillsammans med avdelningscheferna och HR/controller uppgifter. Jag gör ibland inhopp i driften, att få göra inhopp i det som är vårt hjärta, är fantastiskt – att få möta alla förväntansfulla gäster, oavsett om det är en föreställning de skall gå på eller en konferens/event är en magisk känsla och så viktig för det är här vi har möjlighet att fånga den upplevelse vi levererar och få den direkta feedbacken på vårt jobb.

Vi ägs 50% av Vicky Nöjesproduktion och 50% 2Entertain och de är också våra största kunder, då de hyr teatrarna tors – sön för olika produktioner. All övrig tid arbetar vi med att hyra ut teatrarna till olika arrangemang som passar hos oss, det kan var konferens/event/möten/TV-inspelningar/fotogaferingar/bolagsstämmor/ stand-up/produktioner på turné.

Med 2 teatrar, Oscarsteatern invigdes 1906, och China Teatern invigdes 1928, så hanterar vi många fastighetsfrågor. Vi är hyresgäster hos 2 olika fastighetsbolag, men många delar inom våra väggar faller på oss att vårda och ställer krav på ett bra samarbete med våra fastighetsägare. 

I år kommer Tendensdagen att vara på China Teatern. Brukar du och dina kollegor gå på Tendensdagen? Om ja; berätta gärna om något speciellt minne.

Jag har varit på 2 Tendensdagar, skulle önska att jag haft tiden att gå på fler. Tendensdagarna har alltid ett bra utbud av föreläsningar som är aktuellt och ligger i framkant.

Vad händer annars på China Teatern i höst?

På China Teatern har vi premiär 14 sep på Moulin Rouge! The Musical och kommer spela tors – lör och även en del söndagar.

Ser du några utmaningar inför 2024?

Oavsett vad som händer i omvärlden är vår utmaning alltid att bibehålla och stärka våra varumärken, samt öka vår beläggningsgrad.  Det kan låta klyschigt men att slå sig till ro och vara nöjd ligger inte för mig. Den dagen vi slutar att bli bättre slutar vi att vara bra och för mig är det viktigt att lyssna in andras erfarenheter och kunskap, det är så vi blir bättre och växer. När vi nu har ett sämre ekonomiskt läge i Sverige/världen är det viktigare än någonsin att utveckla sin verksamhet både för att bibehålla våra kunder/gäster och få nya. Sedan är det viktigt att ha kul på vägen och fira framgångar.

Slutligen; du har jobbat för Oscarsteatern och China Teatern nästan 15 år så vad skulle du säga är den bästa uppsättningen som har gjorts under din tid?

Oj oj det är ungefär som att fråga vilket av mina barn jag älskar mest, alla föreställningar har en plats i mitt hjärta. 

Tendensdagen 19 okt äger rum på China Teatern – se program och talare