10 november 2023

Svenska Spel söker Ansvarig för samhällskontakter

Är du passionerad över att driva och utveckla ett strukturerat arbete gentemot samhällsaktörer? Vill du definiera och skapa förståelse för Svenska Spels verksamhet och viktiga samhällsroll, och därigenom stärka vårt förtroende och varumärke? Då ska du söka rollen som Ansvarig för samhällskontakter hos oss.

Vad kommer du att göra?

Svenska Spel vill skapa och vårda långsiktiga relationer med olika intressenter i samhället för att realisera våra affärsmål.

Vårt mål är att vara en trovärdig, konstruktiv och tillgänglig partner som tillsammans med andra samhällsaktörer driver våra viktigaste frågor framåt. Vi lever i en högt reglerad omvärld, med snabbt förändrade förväntningar och krav.

Vi vill vara spelbolaget med bäst kundvård, den tydligaste hållbarhetsagendan och som förstår vår omvärld och de förändringar som påverkar vår bransch och sektor.

I rollen som Ansvarig för Samhällskontakter på Svenska Spel får du helhetsansvaret för koncernens relationer till våra viktigaste intressenter, inom politik, bransch och myndigheter.

Du får ansvaret för att skapa ett koncerngemensamt strukturerat och långsiktigt arbete för att flytta fram Svenska Spels position som ett ledande spelbolag, inte minst inom hållbarhet och spelansvar, i nära samarbete med ledningsgruppen och andra ledande befattningshavare.

Du ansvarar för samordning, utbildning och praktiskt genomförande av vårt påverkansarbete och agerar som rådgivare till Svenska Spels olika affärsområden och koncerngenesamma funktioner. Du förväntas också på egen hand definiera vår samhällsagenda och agera och företräda Svenska Spel i externa sammanhang. Du jobbar gentemot samhällsaktörer och med våra partners i branschföreningen, inom forskning och andra nationella och internationella organisationer.

Tillsammans med ett starkt team inom Svenska Spels Kommunikation och Hållbarhetsorganisation kommer du att få en unik möjlighet att utveckla och genomföra en långsiktig strategi för vårt arbete med samhällsaktörer och verkligen göra skillnad på riktigt.

Är du den som kommer att göra det?

Du är van att följa, analysera och driva samhällsfrågor i en komplex miljö med många olika intressenter. Kanske har du erfarenhet från arbete med branschorganisationer och kontakter och nätverk inom Regeringskansliet och de myndigheter som är mest relevanta för Svenska Spel.

Du är en nätverksbyggare som gillar att hjälpa och stödja andra sakkunniga och ledande befattningshavare. Du är en duktig skribent på både svenska och engelska som kan hantera stora mängder information och göra svåra sammanhang begripliga och tydliga.

Du har hög integritet, ett starkt eget driv och trivs i en utmanande miljö där arbetsuppgifterna skiftar och där du både agerar strategiskt och operativt. Du kommer att ha stora kontaktytor i hela Svenska Spels organisation och tillhöra ett team som ansvarar för vår koncernövergripande kommunikation.

Vi tror att du har erfarenhet från public affairs, Regeringskansliet eller andra organisationer där samhällsfrågorna är en naturlig del av verksamhetens utmaningar.

Erfarenheter från andra företag, branschen eller akademin värdesätts. Du har en utbildning inom kommunikation, statsvetenskap eller nationalekonomi och ett stort engagemang för företags roll i samhället.

Vi är Svenska Spel 

Svenska Spel är hela Sveriges spelbolag. Vi skapar hållbara och roliga spelupplevelser som bidrar till ett bättre Sverige. Genom spel som Triss, Stryktipset och Oddset ger vi våra fyra miljoner kunder spänning, glädje och drömmar. Våra spel är enkla och trygga och oavsett om man spelar online eller fysiskt, själv eller tillsammans med andra, så ska upplevelsen alltid vara positiv.

Vi vill att fler ska spela hållbart hos oss och vår verksamhet ska bedrivas på ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarsfullt sätt. Varje år går överskottet till statskassan. Vi är Sveriges största idrottssponsor och investerar nära 300 miljoner kronor årligen i svensk idrott.

Är du nyfiken på våra förmåner? Då hittar du dem här:
https://career.svenskaspel.se/pages/formaner

Ansökan och kontaktuppgifter 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Solna. Hos oss gör vi jobbet där det passar bäst – Ibland är det på kontoret och ibland är det hemma, beroende på vad som passar dig, teamet och rollen bäst.

Vi gör urval löpande så du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Jerat, Chef Corporate Communication, andreas.jerat@svenskaspel.se.

Vill du veta mer om rekryteringsprocessen hittar du information här. Eller så kan du kontakta vårt TA-team på teamta@svenskaspel.se.

Välkommen med din ansökan. 

Läs mer och ansök här