7 februari 2024

Hammer & Hanborg söker Marknadschef till Academedias Grundskolor


Marknadschef till Academedias Grundskolor

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag och här får du möjlighet att jobba med människor som brinner för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle, med utbildning och lärande som grund. Om du trivs i en nytänkande och dynamisk miljö med engagerade medarbetare kommer du trivas här!

AcadeMedia_logo_RGB_svart.png


Rollen som marknadschef för grundskolan

Som marknadschef för AcadeMedias grundskolor leder du segmentets marknadsteam som har till uppgift att stötta bolagets 79 grundskolor (fördelade på sju olika varumärken) med marknadsföring och kommunikation. Du har personalansvar för marknadsteamet som i dagsläget består av tre marknadsansvariga och två marknadskoordinatorer. Till hjälp har teamet även kollegor som är experter på webb, design och digital marknadsföring.

I rollen ansvarar du för att driva varumärkesutveckling inom ditt segment, budgetering och uppföljning samt säkerställa ett hållbart ledarskap för teamet. Du sitter även i ledningsgruppen för både AcadeMedias grundskolor och AcadeMedia Inhouse och rapporterar till AcadeMedias segmentschef.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Leda och utveckla grundskolornas marknadsteam
 • Arbeta med strategisk varumärkesutveckling och marknadsplaner
 • Sätta KPI:er och löpande följa upp resultat
 • Budgetering och hantering av uppföljning
 • Omvärldsbevakning och analys

Det här har du med dig:

 • Akademisk examen inom marknadsföring/kommunikation eller likvärdig   utbildning/erfarenhet 
 • Minst 5 års erfarenhet från liknande roll med personal- och budgetansvar
 • Hög strategisk kompetens inom marknadsföring 
 • Vana av omvärldsanalys samt förmåga att ta fram strategier och omsätta dessa i        operativa planer som styr mot uppsatta mål
 • Goda kunskaper i Microsoft 365, alltså Word, Powerpoint, Excel med mera
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Erfarenhet av matrisorganisationer och arbete med många interna intressenter är meriterande.

Som person har du en nyfiken och positiv grundinställning och du är en kommunikativ ledare med hög emotionell intelligens, som är skicklig på att stötta och inspirera dina medarbetare. AcadeMedia sätter stort värde på samarbete. Vi ser därför att det är viktigt att du är skicklig på att skapa förtroende och bygga relationer med kollegor från våra olika verksamheter och funktioner.

Bra att veta


Rollen är en heltidstjänst och placerad i Göteborg med tillträde snarast möjligt för rätt kandidat. Cirka 20-30 resdagar per år i syfte att besöka skolor och medverka vid aktiviteter såsom rektorsmöten och utbildningar.

Har du frågor om rollen eller ansökningsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare jenny.folkesson @hammerhanborg.com. Men hänvisning till GDPR kan vi inta emot ansökningar via e-mail.

Vill du vara med och forma framtidens utbildning? Ansök redan idag, vi intervjuar löpande!

Om AcadeMedia

AcadeMedia driver för- och grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning, med verksamhet i bland annat Sverige, Norge och Tyskland. Vår drivkraft är att bygga ett mer hållbart samhälle med utbildning och lärande som grund.Läs mer och ansök här