6 maj 2024

Intervju med Marie Hagströmer Frisell inför Eurovision 2024


Vilken roll har du i Eurovision 2024?

Jag jobbar främst i media/press center för vi har ca 1100 journalister som kommer från hela världen. Jag jobbade även på ”the opening Ceremony” som är eventet som är invigningen för eurovisionveckan. Jag är även guide i Arenan för vissa turer som tex för sponsorer.

Du har ju varit med ett år tidigare och hjälpt till. Vad ser du mest framemot i år?

Tycker alltid att det är så spännande med planeringen bakom en sådan här gigantisk produktion och det är underbart att vara i en miljö där precis ALLA är så glada, proffsiga, hjälpsamma och energifyllda.

Finns det några utmaningar?

Oroligheterna i världen är ju definitivt en utmaning.

På tal om säkerheten; är du rädd för egen del?

Jag är konstigt nog inte det och ännu mindre när jag väl har kommit ner till Malmö och ser det säkerhetspådrag som råder. Poliser/ vakter överallt. Malmö arena är nog den säkraste plats du kan vara på i nuläget. Jag kommer naturligtvis vara extra uppmärksam när jag rör mig i Malmö. 

Vem tror du kommer att vinna?
Kan du ge dina topp tre?

Ukraina 
Schweiz
och så vill jag ju säga Sverige trots små chanser att de vinner (-: