14 november 2023

Intervju med Johan Strömer, Bardot

Johan Strömer

Hej Johan, du jobbar som Nattklubbschef för Stureplansgruppen i Göteborg, vem är du och vad är roligast med ditt jobb?

Halloj! Johan heter jag och har jobbat med nattklubbar i snart 6 år. Min resa startade som diskplockare, har jag gjort det mesta inom både restaurang och nattklubb. Jag älskar människor och att få knyta kontakter, sedan älskar jag att vara spindeln i nätet. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag har världens roligaste jobb.

Vill du berätta kort om Stureplansgruppens olika restauranger i Göteborg och vilken din favorit är?

I Göteborg har vi Gurras och Avalon. Gurras är lite som mitt andra hem, jag är där minst en dag i veckan. Det är stans hetaste ställe, dem serverar streetfood på ett nytt stilfullt och exklusivt sätt. BOKA BOKA BOKA!

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Ingen dag är den andra lik. Men telefonen går varm från det jag vaknat. På veckodagarna är det mycket planering inför helgerna och det blir många kaffestunder med härliga människor. 

Vad är det som gör ert koncept unika?

Helhetsupplevelsen skulle jag vilja säga. Vi har 4 nattklubbar i huset, där den gemensamma nämnaren är att gästen alltid är i fokus, med en stor variation i nöjesutbud.

På översta våningen (PUSH) kan 20-åringarna njuta av en internationell klubbmiljö med unika nivåskillnader. Ljud och ljus är makalöst bra. 

Inne på PUSH, finns GLAM som är vår nya schlager och party bar. Vi har faktiskt gjort DJ-båset som en stor discokula!

Bardot som ligger på första våningen, levererar service i toppklass med cocktails, snacks och goda viner på avenyn. Bardot är en exklusiv fransk Social-Club, med fokus på ett äldre klientel. 

Köket som ligger på andra våningen. Det är en internationell intim nattklubb med plats för 200 personer i en fantastisk planlösning. Jag skulle beskriva det som en blandning mellan Berlin och New York. Ljud och ljusupplevelsen är helt galen!

Något kul samarbete du vill berätta om?

Vi har precis öppnat upp Onsdags-Klubb på PUSH, och har ett nytt samarbete med Handelshögskolan. Det känns väldigt kul att få ha ett nära samarbete med alla studenter.

Vad anser du är Stureplansgruppens största utmaning och möjlighet?

Stureplansgruppen är det mest givande företaget jag nånsin arbetat på. Vi växer så det knakar varje dag, och det finns hela tiden nya saker att lära sig av. Etableringen i Göteborg är våran största utmaning, det är nu vi har chansen att verkligen skala upp. Jag är så taggad.

Du har hunnit med en och annan kväll sen du blev nattklubbschef för Stureplansgruppen, berätta om en afton med extra allt?

Hmm.. Det måste varit när Steve Angello (Swedish House Mafia) spontant hoppade in i DJ-Båset på WALL i somras, och brände av en magisk dj-spelning. Jag stod 1 meter ifrån, det var det coolaste-ever.

På torsdag öppnar ni generöst upp portarna för oss på Sveriges Marknadsförbund, vad har du för förväntningar och vad ser du mest framemot?

Det ska bli spännande att få testa ett event vi inte tidigare gjort i dessa lokaler. Jag är väldigt taggad! Att få träffa Sveriges Marknadsförbunds medlemmar är torsdagens höjdpunkt.

Läs mer om eventet och boka här.