21 mars 2023

Intervju med Jessica Bjurström, A plus M

Jessica Bjurström, senior brand strategist A plus M

Hej Jessica, varmt välkommen till Sveriges Marknadsförbund! Vad ligger bakom ert beslut att bli medlemmar?  

Tack. Jag har ju själv erfarenhet av att jobba med förbund* och detta med att Sveriges Marknadsförbund har medlemmar brett från branschen, byråer, annonsörer och medier, tycker jag är ett stort plus utifrån nätverkande och kunskapsutbyte.

Du är Senior Brand Strategist på A plus M,
vill du beskriva vad din roll innebär?  

Med många år i branschen, de senaste årens erfarenhet av internationellt arbete och hållbarhet är jag användningsbar, en kombinerad strateg och projektledare. 

Berätta kort om byrån, vilka är ni och
vad gör ni?  

A plus M är en internationell B2B varumärke- och kommunikationsbyrå sedan 2010. Vi är ”den svenska cellen av 33” i det globala nätverket BBN ”The World’s B2B Agency”. 

Vad är det bästa med att jobba på A plus M?  

Förutom inspirerande kollegor på 25-65 år från fyra olika länder, vill jag lyfta våra smarta och trevliga uppdragsgivare.

Några roliga uppdrag som du kan
berätta om?  

Bolagen är B2B men deras produkter påverkar konsumenten som individ varje dag, och det ger en speciell känsla för uppdragen. Just nu är det full fart med SSAB från jordens alla hörn, vattenkvalité med Bluewater och så har vi just lanserat ett fint designprogram för MSD Animal Health vaccin produkter globalt.

Hur får man ett varumärke att sticka ut från mängden? 

Lär känna dina kunder och ta reda på hur viktigt ditt varumärke är i deras liv. Gör dig viktig. 

Varför ska man anlita A plus M?

Det roligaste svaret är jag förstås! Det riktiga och långa svaret är att vi har stor erfarenhet av att arbeta med globala varumärken, internationella team och bred kunskap i branscher och industrier. 

Slutligen, varför heter ni A plus M?  

Vi hade en gång kontor i Frankrike också som drevs av grundaren som började på M. Team Aastrom i Stockholm + Monsieur Munier i Paris – et voilà! A plus M. 

(*Jessica Bjurström var vd på Sveriges Kommunikationsbyråer, KOMM 2010-2018.)