31 oktober 2023

Intervju med Eva Karlsson Klungers

Eva Karlsson Klungers, Emanuel & K

Hej Eva, vill du berätta kort vem du är och om din spännande bakgrund?

Om vi börjar med bakgrunden så börjar den kunna beskrivas som brokig, den innehåller allt från eget företagande till varumärkesfrågor på ”stora banken” och event & catering på ångfartyg. Det som har varit konstant hela tiden är att jag trivs i projekt.

Du driver idag företaget Emanuel & K och en gård, Kvarnåssättra i Värmland, vill du berätta lite om vad ni gör?

Emanuel & K är relativt nystartat av mig och är under utveckling för att finna sin fortsatta nisch inom varumärkesutveckling. Kvarnåssättra utvecklar jag och min make sedan två år tillbaka till att bli en plats för glädje och den närvaro som ofta förbises i alla vardagliga ”måsten”. Bli en utgångspunkt för utforska ett ganska okänt, kanske lite hemlighetsfullt, men fantastiskt Värmland.

Vi hade förmånen att få jobba med dig på Tendensdagen, vad uppskattade du mest med dagen?

Som alltid är Tendensdagen en fantastisk dag, och vilka talare! Men det är ju för att få vara del av det underbara teamet på Marknadsförbundet som jag så gärna kommer. Jag ska hinna lyssna på några av inspelningarna, jag hann inte lyssna hela föredragen av någon mer än Micael Dahlen, som jag alltid har uppskattat som talare.

Vilken är din största drivkraft?

Att kunna bidra.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag gör helst något, sån har jag alltid varit, visst kan jag sitta stilla ibland, men inte så länge…Just nu är det mera gård, underhåll, odlingar, träd och skog, konservering, grävning, osv. I vanliga fall har det varit klassiska segelbåtar i trä, men de får stå och vänta lite till i en av ladorna.

Vilka är dina största utmaningar och möjligheter 2024?

Det är krävande att driva flera stora projekt samtidigt, som också har med vår egen ekonomi att göra, samtidigt är det ju så oändligt roligt och spännande, man får ha tillit till framtiden.

Till sist – om du var en superhjälte, vilken superkraft skulle du ha och varför just den?

Kraften skulle vara: Energin och förmågan att få fler individer och företag att ta modiga beslut för en hållbarare framtid.
Varför: Att köpa en gård har fört in nya och andra perspektiv i min tillvaro. Samt att jag har svårt att blunda för de allt tydligare rapporter som läggs fram angående hur vi förstör och överförbrukar det som vår jord ger oss. Samtidigt som det finns många lösningar, i det finns det något som skaver och känns obekvämt.