22 februari 2023

Head of Performance Marketing till Svensk Byggtjänst

Har du ett uttalat kommersiellt fokus och en gedigen erfarenhet av e-handel och digitalt kampanjarbete? Har du dessutom ett intresse för samhällsbyggnad? Svensk Byggtjänst stärker nu sitt marknadsteam och söker en Head of Performance Marketing som ska hjälpa oss att nå våra affärsmål. Tillsammans arbetar vi för att få jättenöjda kunder som upplever att vi skapar branschnytta på en hållbar grund. Välkommen med din ansökan idag!

Om rollen
I denna helt nya och centrala roll blir du en del av Svensk Byggtjänsts marknadsteam. Som Head of Performance Marketing är du ansvarig för bolagets e-commerce och webb. Det inbegriper ansvar för vår e-handels intäktsmål, genomförande av digitala kampanjer, CRM, hur vi arbetar med sociala medier, att vi använder digitala plattformar optimalt och att vi arbetar effektivt med data. Du är även central i vårt Martech-projekt där vi ska införa nytt CRM-system.

Målet med rollen är att genomföra planer så att vi når våra affärmål och över tid skapar ett lärande för hur vi säkerställer ett effektivt marknadsförings- och försäljningsarbete.

Rollen är central i vår nya organisation, och kräver ett nära samarbete med en rad olika andra roller inom verksamheten. Tillsammans med marknadsansvariga för våra två affärsområden, produktchefer och Customer Success-gruppen skapar ni en helhet i hur vi når kundnöjdhet. Du arbetar även nära Tech-organisationens olika roller, för att trygga förståelse för de förutsättningar som finns avseende teknologi, verksamhetsplattformar, hur vi arbetar med kunddata och hur de olika systemen är sammanflätade.

Denna viktiga roll har personalansvar och arbetsleder det löpande arbete som marknadskoordinatorerna utför enligt taktiska marknads- och försäljningsplaner.

Du ansvarar för:

  • Vilka verktyg och system vi arbetar med för att genomföra marknadsarbetet.
  • Hur vi arbetar med data och att vi har ett konverteringsramverk som stödjer verksamheten.
  • Att tillsammans med Customer Success Manager, Tech-avdelning och produktorganisationer eftersträva optimal kundupplevelse avseende hur vi levererar våra lösningar till slutkund.

Om dig
Du har lång erfarenhet av digital kampanjplanering med tydliga resultat. Du arbetar datadrivet, analytiskt och resultatorienterat. Du har gedigen projektledarkompetens och vana att resursplanera.

Vi tror att du har stor vana att i marknadsarbetet tillämpa:

  • E-handelsplattformar
  • CRM, ex. Hubspot, Dynamics
  • Marketing Automation, ex. Marketo, Hubspot
  • Google Analytics
  • Social Media Management
  • Content Marketing
  • SEO, SEM

Du har erfarenhet av personalansvar och av att leda medarbetare i förändring. Du skapar goda strukturer och arbetssätt för ditt team. Som person drivs du av en nyfikenhet och vilja att ständigt utveckla, effektivisera och hitta nya vägar till mål.

Om oss
Du kommer till en energifylld arbetsplats med en varm och omtänksam kultur och kommer arbeta på kontoret placerat i centrala Stockholm. Svensk Byggtjänst ägs av Sveriges ledande organisationer inom samhällsbyggnad. Vårt syfte är att hjälpa branschen till ett hållbart samhällsbyggande. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den kunskap som behövs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar – ett arbete där hållbarhet i dag är helt centralt. Svensk Byggtjänst omsätter drygt 220 MSEK och har cirka 100 anställda.

Låter det intressant?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Vänligen bifoga personligt brev! Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maggie Klingenstierna på maggie.klingenstierna@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal

Ansök senast 5 Mar 2023

Läs mer och ansök här