8 februari 2024

Hammer & Hanborg söker Public Affairs Manager till Preem

Preem söker dig med ett starkt samhällsengagemang och intresse för det privata näringslivets roll i omställningen till ett hållbart samhälle. Har du erfarenhet av komplexa verksamheter inom transport, industri, infrastruktur eller klimat? Är du en lagspelare, intresserad av att arbeta i en av de mest utmanande branscherna idag? Då är Preem rätt plats för dig.

Preem logo.png


Public Affairs Manager

Preem genomgår just nu den största omställningen i företagets historia. Det fossila fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. Målet är att vara klimatneutrala i hela värdekedjan år 2035. Då har Preem, mer än något annat företag i Sverige, bidragit till att minska de fossila koldioxidutsläppen. Omställningen innebär att Preem både säkerställer försörjningstryggheten idag, och anpassar verksamheten till en hållbar och lönsam framtid.

I och med att Preem ökar sina investeringar och startar nya stora projekt i Västra Götalandsregionen finns behov av en Public Affairs Manager med fokus på denna del av landet. Rollen utgår ifrån Preems kontor vid raffinaderiet i Göteborg, och du rapporterar till chefen för Communications & Public Affairs, Du ingår i ett dynamiskt team bestående fem kollegor som tillsammans driver Preems kommunikationsarbete gentemot både interna och externa målgrupper. En av kollegorna sitter i Lysekil och resten i Stockholm.

Rollen som Public Affairs Manager
Som PA Manager är din huvudsakliga uppgift att genom samhällspolitiska aktiviteter, långsiktigt skapa de bästa förutsättningarna för Preems övergång till ett klimatneutralt företag. Du blir en integrerad del av företagets koncernkommunikation och arbetar dagligen med att forma och utveckla Preems berättelse. 

Du kommer att samarbeta tvärfunktionellt i ett brett nätverk som sträcker sig över hela företaget och till omvärlden. Att företräda Preem i externa sammanhang med betoning på Lysekil och Göteborg är en avgörande del av din roll.

Du ansvarar särskilt för insikter och aktiviteter kopplade till den regionala och lokala utvecklingen, i anslutning till Preems produktionsverksamhet. Du har även en ledande roll i produktion och projekt kopplade till Preems övergripande påverkansagenda.

Om dig och din kompetens
Vi söker dig med en gedigen erfarenhet av och djup förståelse för påverkansarbete och opinionsbildning. 

Du brinner särskilt för ämnen som rör klimat, miljö, transport och industri och har tidigare framgångsrikt arbetat inom dessa, eller närliggande, områden. 

Ett omfattande nätverk inom näringslivet, politiken och mediavärlden är en tydlig fördel. Troligen har du jobbat minst 5 år i en Public Affairs, eller eller motsvarande roll. Tidigare har du troligen jobbat med kommunikation i ett bredare perspektiv under ett antal år.

Du har en högskole- eller universitetsexamen inom ett relevant område. Rollen kräver också goda kunskaper om Sveriges nationella, regionala och lokala politiska system samt förståelse för medielogik.

Rollen kräver att du är självgående, ansvarsfull och har ett utmärkt omdöme. Din skriftliga förmåga är skarp, och du trivs både med strategiskt och operativt arbete. I kritiska situationer visar du extra styrka och beslutsamhet. Vidare är du bekväm med, och trivs gott med den interaktiva delen av pubilic affairs-arbetet.

Om Preem som arbetsplats
Preem är långt ifrån ett vanligt oljebolag. Omställningen mot ett mer hållbart samhälle är centralt i företagets affärsstrategi, och detta genomsyrar hur Preem agerar i samhällsdebatten.

Preem har en välkomnande atmosfär där förtroendet för medarbetarna är högt, och de strävar efter att vara branschens främsta när det kommer till hållbarhet. Här får du möjlighet att ta ansvar och vara med i hela processer, från början till slut. De prioriterar värderingar som ansvarstagande, nyskapande och inkludering, eftersom det är kärnan i allt de gör.

Bra att veta
Rollen är en tillsvidaretjänst på heltid, med placering i Göteborg.

Sista ansökningsdag är 14 februari 2024. När du söker jobbet laddar du upp ditt CV och svarar på några frågor – inget personligt brev ska skickas in.  Intervjuer kan komma att göras löpande.

Frågor besvaras av ansvariga rekryteringskonsulter Jenny Folkesson, jennyfolkesson@hammerhanborg.com och Fredrik Svenburg, fredrik.svenburg@hammerhanborg.com

Med hänvisning till GDPR kan vi inte ta emot ansökningar via epost.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling ska uppvisas.Läs mer och ansök här

Välkommen med din ansökan!