1 juli 2014

"Personligt, nyttigt och inspirerande"

 Staden kokar under Almedalsveckan – ändå lyckas vi få 10 minuter med en trio ur Marknadsföreningen på Gotland i form av Sara Nilsson, Daniel Bartnik och Ulrika Frisk. Och vad är väl bättre än en intervju på en mysig bakgård i Visby?
bild 4
 Vad utmärker Gotlandsföreningen, tycker ni?
Ulrika: – Vi har som inriktning att få människor att mötas, att skapa kontakter och kanske samarbeten. Vi jobbar också med möten som ger kunskap inom området kommunikation och marknadsföring, Personligt, nyttigt och inspiration hoppas vi att vi förmedlar!
Vad fick er att engagera er?
Ulrika: – Ja, det är frågan! (skratt) Nej, men jag brinner ju för marknadsföring och det är ett perfekt nätverk. Jag lär mig nya saker hela tiden.
Sara: – Att få komma in i nätverket, det var det som fick mig att engagera mig.
Vad har ni för inriktning i Gotlandsföreningen?
Ulrika: – Det vi sett på senare tid är att våra evenemang om sociala medier har lockat väldigt många. Vi hade ett evenemang med en kvinna från en pr-byrå som berättade på just det ämnet och det lockade fler än på många år.
Daniel: – Vi har ungefär 55 företagsmedlemskap. Förutom några jättar, som Svenska spel och Destination Gotland, är de flesta mindre företag med 1-10 anställda. Det gör att vi främst fungerar som nätverk och kunskapskälla för företag som inte har möjlighet att ha den utbildningen och utbytet internt. Ofta kombinerar vi själva föreläsningsdelen med en social aktivitet, som en aw, eller en bit mat.
Hur ser medlemskurvan ut?
Daniel: – Vi är rätt stabila, men med en liten ökning. Någon går ur ibland, men vid varje evenemang vi har får vi in någon ny medlem.
Som ordförande Ulrika, vad är dina personliga hjärtefrågor när det gäller marknadsföring?
– Min hjärtefråga är mötet och dialogen som kan uppstå. Och att vi lär oss så mycket om varandras business och idéer i föreningen.
Vi får tag i er mitt under brinnande Almedalsvecka och hela Visby är fullproppat med folk. Gör ni i föreningen något speciellt i veckan?
– Vi är inte aktiva under veckan utåt. Men vi förkovrar oss och får inspiration genom alla seminarier och möten som veckan bjuder på!