17 maj 2021

Intervju inför eventet Trender & Spaningar: Erik Sjögren

Erik Sjögren är rådgivare hos Sveriges Marknadsförbund med fokus jobbcoachning

Den 19 maj är det dags för vårt årliga event Trender & Spaningar. Där får du som medlem möjlighet att träffa Sveriges Marknadsförbunds expertrådgivare och ställa frågor till dem direkt.

Inför eventet har vi pratat med våra deltagande experter. Erik Sjögren är rådgivare hos Sveriges Marknadsförbund med fokus jobbcoachning. 


2020 blev ju inte riktigt som vi hade trott, vilka lärdomar tar du med dig framåt? 

Att kanske inte ta saker och ting för givet utan att vara beredd på att ibland omvärdera sitt arbete och var öppen för förändring.

Hur har pandemin påverkat ditt expertområde?

Precis som många andra arbetar man mycket hemifrån. Jag skulle säga att 95 procent av alla klientmöten sker via telefon och digitala plattformar. Det fungerar bra, men jag tycker att man tappar en dimension. Det är också många fler sökande på varje tjänst och fler tester vilket skapar längre och tuffare rekryteringsprocesser.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från våra medlemmar som rådgivare? 

De tre vanligaste frågorna nu är: när kommer arbetsmarknaden återhämta sig, ska jag vidareutbilda mig och vilka områden är viktigast att hålla koll på och uppdatera sig inom?

Vilka trender ser du inom ditt expertområde under 2021? 

Vi kommer fortsätta att arbeta digitalt i större utsträckning än tidigare. Det är också viktigt att vidareutveckla sig och hålla sig uppdaterad, och kanske till och med vara beredd på att göra branschbyten under din karriär, i vissa fall helt byta inriktning. Digitaliseringen spelar också en stor roll.

Vad hoppas du på att se mer av under 2021?

Att landet vaccineras så arbetsmarknaden får självförtroende igen och att man vågar påbörja nyrekryteringar och satsa sig ur pandemin.

Boka 19 maj – välkommen att anmäla dig!