6 september 2022

Skansen söker kommunikatör

Kommunikatör kultur, evenemang, högtider och traditioner.

Stiftelsen Skansen är en unik plats som välkomnar nära 1,5 miljon gäster per år från hela världen. Vi är ett museum, en djurpark och en plats där du kan uppleva högtider, traditioner, trädgårdar, hantverk, marknader och konserter. Ett av Stockholms mest populära besöksmål och en plats för lärande om natur och kultur – nu, då och i framtiden. Skansen har gästen i fokus och arbetar aktivt för att inspirera till ett hållbart samhälle.

Om Marknads- och kommunikationsavdelningen

Kommunikations- och marknadsavdelningen arbetar med att utveckla Skansens erbjudande till gäst och vi riktar oss till en bred målgrupp. Avdelningen har ca 20 tillsvidareanställda medarbetare som är uppdelade i tre enheter; ”Enheten för marknad”, ”Enheten för försäljning & samarbeten” och ”Enheten för butiker & marknader”. Kontoret finns i direkt anslutning till Skansens entréer, på Djurgården i Stockholm.

Nu söker vi en mycket god kommunikatör med intresse för kultur och olika typer av event och evenemang. Rollen innebär att du tar ett speciellt ansvar för att driva, strukturera och vidareutveckla kommunikations- och marknadsinsatser med fokus utifrån Skansens museum men även för årets alla evenemang, såsom exempelvis Allsång, valborg, drop-in bröllop, midsommar, hantverksdagar och andra aktiviter, som är riktade till gäst. Du ska kunna planera, leda och samordna kommunikationsinsatser med all övergripande kommunikation. Du kommer att ingå i marknads- och kommunikationsavdelningen och rapportera till vår enhetschef för marknad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planera och leda kommunikations- och marknadsinsatser till flera målgrupper.
 • Verkställa kommunikations- och marknadsplaner
 • Säkerställa att erbjudande och kommunikation är i linje med Skansens varumärke, övergripande strategi och målsättningar.
 • Driva och samordna kommunikations- och marknadsinsatser med övrig kommunikation.
 • Leverera gentemot satta mål och stödja det folkbildande uppdraget samt skapa direkta och/eller indirekta intäkter till Skansen.
 • Samarbeta nära evenemang- och kulturhistoriska avdelningen där du har både en stödjande och utvecklande roll utifrån marknad och målgrupp.
 • Strategiskt och operativt ansvar för utförandet i olika kanaler med en tyngd digitala kanaler och sociala medier.
 • Säkerställa ett nära samarbete och löpande kommunikation internt på Skansen samt med relevanta externa intressenter.
 • Arbeta anpassat utifrån Skansens verksamhet och behov.

Kompetens och erfarenheter

Vi tror att du som söker har:

 • Relevant universitetsutbildning eller motsvarande inom kommunikation och marknadsföring.
 • 3 – 5 års erfarenhet och kompetens av att arbeta med marknadsföring- och kommunikation med högt fokus på digitala kanaler och sociala medier.
 • Erfarenhet av att leda och samordna olika typer av marknads- och kommunikationsaktiviteter som involverar resurser från fler avdelningar.
 • Förmåga att avvägt kunna använda kommunikation som verktyg för att öka Skansens attraktivitet gentemot gäst och potentiell gäst.
 • Förståelse för att kommunikation indirekt eller direkt ska driva intäkter
 • Kompetens att driva och planera marknadsföringskampanjer, events och skriva redaktionella publikationer.
 • Erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt samt förmåga att omsätta visionära idéer till praktik.
 • Hög flexibilitet och kunna prioritera i relation till omvärlden och verksamhetens behov.
 • Hög på energi, nyfiken och en viss tävlingslust med önskan att leverera på resultat.
 • Mycket god skribent på svenska. Flytande i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas i rollen tror vi att du är en samarbetsorienterad och lyhörd genomförare som får saker att hända. Du tycker om att lära och utvecklas samtidigt som du bidrar med kunskap om arbete med effektfull kommunikation. Du är resultatorienterad och strukturerad med förmåga att se helheten.

Kontaktperson

Vid frågor om tjänsten mejla Marknad- och kommunikationschef, Yvonne Nordlind yvonne.nordlind@skansen.se.

Ansökan

Varmt välkommen att registrera din ansökan genom att bifoga CV/LinkedIn-länk senast den 30 september 2022. Urval och intervjer kommer ske löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Du ansöker genom att klicka på ”Ansök” längst ner i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar via email. Urval och intervjuer kommer ske löpande. Skansen värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kultur och livserfarenhet till tjänsten. Fackliga representanter: Saco-S: Boel Recén, boel.recen@skansen.se, ST: Birgitta Jansson, birgitta.jansson@skansen.se, Seko: Mikko Svensson, 070-991 30 18

Läs mer och ansök här