15 april 2019

Platsannons – Reklamombudsmannen söker kommunikatör

Arbeta hos RO

Reklamombudsmannen söker kommunikatör

Vår kommunikatör ska efter sommaren gå på föräldraledighet och Reklamombudsmannen söker därför en administrativt lagd kommunikatör med webbkompetens. Tjänsten är ett föräldravikariat under cirka elva månader med start i augusti 2019 fram till och med juni 2020.

Tjänsten innebär:

  • Att sköta extern kommunikation, huvudsakligen via webbplatsen reklamombudsmannen.org. Det innefattar också att skriva nyhetsbrev, pressmeddelanden samt att administrera och uppdatera beslutsdatabasen som nås via webbplatsen.
  • Ärendehandläggning och sammanställande av statistik.
  • Administrera utbildningar och möten.

Vi söker dig som är:

  • Utbildad inom kommunikation.
  • Har några års erfarenhet som kommunikatör eller webbredaktör.
  • Är en van och skicklig skribent med god stilistisk förmåga samt har lätt för att sammanfatta komplicerat material till lättförståeliga texter.
  • Administrativt lagd och skriver obehindrat på svenska och engelska.
  • Har bred kunskap om webbpublicering och kan enklare html. Gärna också kunskaper i bildbehandling och grafisk design.

Har du också kunskap om marknadsrättsliga lagar och regler är det en fördel.
Som person är du noggrann, flexibel och prestigelös. Du har gott omdöme och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Då RO är en lite arbetsplats kan många olika arbetsuppgifter bli aktuella.
 
Ansökan:
Skicka CV och personligt brev till ro@reklamombudsmannen.org senast den 24 maj 2019. För frågor om tjänsten kontakta nuvarande kommunikatör Jessica Sandqvist, j.sandqvist@reklamombudsmannnen.org.
Om Reklamombudsmannen
Stiftelsen Reklamombudsmannen är näringslivets självreglering som verkar för en hög etisk nivå i all kommersiell marknadskommunikation riktad mot den svenska marknaden. Det sker genom prövning om reklam följer Internationella Handelskammarens (ICC:s) Regler för Reklam och Marknadskommunikation samt genom information, utbildning och vägledning. Konsumenter, företag och organisationer kan anmäla reklam som man anser strider mot reglerna. De prövande instanserna är Reklamombudsmannen (RO) och Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON).
 
RO_logga
Läs mer om RO. Reklamombudsmannen