1 september 2015

Nya medarbetare på förbundet

Nya på MiS
Vi hälsar Per och Maria välkomna till kontoret

1 september börjar två nya anställda på förbundets kontor. Maria Högberg blir ny event och utbildningsansvarig. Per Almegård blir ny webbredaktör. Här möter du dem!

Maria Högberg

Maria, du går in som event- och utbildningsansvarig, varmt välkommen! Kan du berätta lite mer om din bakgrund?
– Stort tack, ser fram emot att börja arbeta här. Jag är civilekonom i grunden och har de senaste tio åren arbetat inom marknadsföring, kommunikation och PR bland annat som marknadschef.
Vad ser du mest fram emot?
– Det jag ser mest fram emot förutom att träffa alla våra härliga medlemmar är att ansvara för eventverksamheten och att projektleda både Tendensdagen och vår medverkan i Almedalen samt att skapa plattformar för att kompetensutveckla våra medlemmar.
– Jag vill redan nu passa på att uppmuntra er att ta kontakt med mig om ni har några frågor kring utbildningarna: maria@mis.se
Vilka tror du blir dina största utmaningar?
– Bra fråga, som person så drivs jag av att anta utmaningar och tycker därav att det känns extra spännande att ta mig an tjänsten som event- och utbildningsansvarig.
– Jag tycker personligen att de kurser och seminarier som jag själv medverkat på alltid hållt en mycket hög nivå och jag ser fram emot att fortsätta att upprätthålla kunskapsnivån samt att vidareutveckla verksamhetsområdena.
Maria når du på maria@mis.se

Per Almegård

Välkommen som ny webbredaktör! Du kommer att ansvara för den fortsatta utvecklingen av sajterna för såväl Marknadsföreningen i Stockholm som Sveriges Marknadsförbund och övrig digital kommunikation.
Vad har du för bakgrund?
– Min utbildning ligger inom media, kommunikation och webb, men jag kommer nu senast ifrån en cirka elvaårig omväg inom telekommunikation, som teknisk projektledare. Jag har även en bakgrund som frilansande journalist och nu på senare år fotograf.
Vad visste du om Sveriges Marknadsförbund innan?
– Inte överdrivet mycket, utöver att jag hört namnet och kände till verksamheten i stora drag samt att den bedrivs idéellt.
Vad ser du mest fram emot?
– Jag ser fram emot att möta fler av mina kollegor runt om i landet och inte minst våra medlemmar, som rimligtvis blivit medlemmar just för att de insett värdet av det. Det är oerhört motiverande att arbeta i en sådan miljö.
Vad tror du blir dina största utmaningar?
– Att leverera innehåll snabbt! Jag är en semirehabiliterad perfektionist av naturen, så jag har fått lära mig konceptet ”good enough” för att inte sitta och putsa på saker för länge. Som fotograf blir det ofta att jag sitter med en bild tills jag känner att jag inte kan göra den bättre. Det kommer jag inte ha tid för här, det står alldeles klart redan efter första dagen.
Per når du på per@mis.se