7 december 2020

Lucka 7

Typsnittet på inbjudan från Filadelfiakyrkan gjorde att betydelsen blev
någon helt annan.Det började trilla in kommentarer, typ ”haha kolla
vad det står”. Vi tänkte hjälp, vad ska vi göra?


I år har Sveriges Marknadsförbund skapat en julkalender med en ny lucka varje dag fram till julafton. Dessa innehåller nya och gamla julkampanjer som vi inspireras av eller minns av andra anledningar.

Sveriges Marknadsförbunds julkalender.


Typsnittet på inbjudan gjorde att
betydelsen blev någon helt annan

Det blev lite tokigt när Filadelfiakyrkan på Öckerö skulle bjuda in till sitt årliga julfirande 2014. I vanligt tal brukar Filadelfiakyrkan kallas för Fillan, men typsnittet på inbjudan gjorde att betydelsen blev någon helt annan. Inlägget blev därför snabbt viralt.

Filadelfiakyrkans kommunikatör Sofia Utbult blev uppmärksammad på missen efter att ha läst kommentarer på Facebook. “Det började trilla in kommentarer, typ ”haha kolla vad det står”. Vi tänkte hjälp, vad ska vi göra? Vi tog bort den direkt men då var det redan försent och någon hade delat den vidare. Man lär sig av sina misstag och jag kan säga att vi kommer korrekturläsa varandras affischer i framtiden.” I år har Sveriges Marknadsförbund skapat en julkalender med en ny lucka varje dag fram till julafton. Dessa innehåller nya och gamla julkampanjer som vi inspireras av eller minns av andra anledningar.