13 april 2021

Head of Social Media – Bauer Media

Framtiden är audio!

Aldrig har det sålts så många hörlurar som det gör nu. Med en stundande audioboom och med den nya framtiden uppstår nya möjligheter. Gillar du ljud? Då är Bauer Media arbetsplatsen för dig!

Bauer Media är Sveriges största audiohus med närmare 5 miljoner lyssnare varje vecka. Mix Megapol, NRJ, Rockklassiker och Framgångspodden med Alexander Pärleros är några av våra välkända varumärken. Visste du att Radioplay och Podplay är våra egna plattformar? Och visste du att allt från programledare, backendutvecklare, säljare och tekniker som klättrar i master jobbar hos oss?
Vi är ca 180 personer utspridda över Sverige som jobbar mot ett och samma mål: Skapa och generera värde – i allt vi gör, som medarbetare, kollegor och för våra kunder och lyssnare, oavsett var vi möter dem.
Sociala medier blir en allt viktigare del av vår verksamhet. Vi säker nu en driven Head of Social Media som kan leda det arbetet.

Som Head of Social Media hos oss blir din viktigaste uppgift att utveckla, analysera och optimera det praktiska och strategiska SoMe-arbetet för samtliga våra redaktionella team och varumärken. Sociala medier är ett av våra viktigaste tillväxtområden inom Bauer Media och rollen innefattar övergripande budgetansvar och ett tydligt uppdrag att i nära samarbete med vår creative sales-avdelning generera nya intäkter.

Du rapporterar till vår Content Director och kommer att ingå i Bauer Medias produktledning som leder arbetet kring innehåll och marknadsföring kring våra varumärken.

Uppgifter & ansvarsområden:

 • Proaktivt och löpande analysera utfall samt förbättra och implementera best practice, strategi och handlingsplaner för vårt SoMe-arbete.
 • Baserat på data initiera och driva workshops och fortbildningar ihop med redaktionerna utifrån faktiskt utfall i deras sociala kanaler.
 • Stötta de redaktionella teamen med statistik, insikter och lyfta såväl lyckade som mindre lyckade exempel.
 • Informera om förändringar, nya möjligheter och ny funktionalitet på SoMe-plattformarna.
 • Uppdatera vår strategi för sociala medier löpande.
 • Vara Bauer medias primära redaktionella kontaktperson gentemot SoMe-plattformar som Facebook och Instagram.
 • Identifiera synergier mellan våra varumärken och kanaler för att använda vår fulla potential att växa våra kanaler nå ut med vårt innehåll.

Kvalifikationer

Vem är du?:

 • Du har stor erfarenhet av att jobba mot uppsatta affärsmål och förstår koppling mellan engagemang, räckvidd, trafik, konverteringar och intäkter.
 • Du älskar givetvis sociala medier och möjligheten att interagera, inspirera och upptäcka relevant och intressant innehåll i dem.
 • Du är idérik, har goda ledaregenskaper och lätt för att inspirera andra människor – samtidigt som du har en analytisk ådra och dessutom kan omsätta insikter och idéer i praktiken.
 • Vi tror att du idag jobbar på en senior strategisk nivå med högt uppsatta mål som du även har dokumenterade resultat på och att du även har tidigare erfarenhet av att själv skapa och optimera SoMe-inlägg och kampanjer – exempelvis på en redaktion eller en marknadsavdelning med höga räckvidds- och konverteringsmål.
 • Ledarerfarenhet och relevant utbildning på området är meriterande.
 • Du har själv ett starkt intresse för utvecklingen inom audio och brinner för våra varumärken – och redan nu tror vi att du fått spännande idéer om nya SoMe-initiativ vi borde testa!

Länk till tjänsten på Bauer Medias webbsida