Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Större engagemang med Gamification – Uppsala

fredag, 2 juni, 2017kl07:30 - 09:00

Gamification, eller ”Spelifiering” är ett ämne som lockar stort intresse runt om i Sverige. Det vet Susanne Timsjö som sedan år 2013 har åkt runt och föreläst om ämnet. Det kanske kan låta konstigt, men är det inte eftersom en naturlig del av hennes och alla UX-forskares (UX = User Experience Design) liv är att hålla koll på ny teknik och forskning. Detta för att sedan applicera den i sin verksamhet för att skapa ett mervärde för kunderna.

Susanne Timsjö är programchef på det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA). Hon är expert inom interaktionsdesign och användarcentrerad design främst med inriktning på processautomation. Hon har bland annat jobbat riktat mot process- och läkemedelsindustrin i flera omfattande projekt.

Gamification brukar beskrivas som en process för att använda speltänk och spelattribut för att skapa engagemang. Med det menas inte att förvandla våra produkter och tjänster till spel. Det handlar snarare om att identifiera vad det är som gör att vi förlorar oss helt i ett spel och lägger allt vårt fokus, engagemang på att bli bättre, nå högre nivåer, komma vidare som gör att vi hellre är i en spelvärld än i den verkliga världen. Tänk om vi kunde skapa det engagemanget hos våra kunder, hos våra anställda, det skulle kunna lyfta vilket företag som helst. Detta kommer Susanne att beröra i sin föreläsning och hon kommer även ge relevanta tips som ni kan tänka på i era egna verksamheter.

Detaljer

Datum:
fredag, 2 juni, 2017
Tid:
07:30 - 09:00
Evenemang Kategorier:
,
View Evenemang Website

Arrangör

Plats