28 augusti 2023

Dramaten söker kommunikatör med fokus på sociala medier

Dramaten söker dig som vill vara med och ta fram angelägen kommunikation som engagerar och skapar nyfikenhet för teaterns föreställningar. Du som har ett intresse för scenkonst och vill att fler ska komma till teatern, välkommen att söka tjänsten som kommunikatör på Dramaten!

Dramaten är Sveriges nationalscen för teater med uppdraget att utveckla och erbjuda sin publik teaterupplevelser på högsta nivå. Dramatens kommunikationsavdelning kommunicerar med befintliga och möjliga nya publikgrupper, samhället och media, både nationellt och internationellt. Strävan är att ligga i framkant i arbetet inom teaterns konstnärliga områden, produktionsprocesser och kommunikation, att allt fler känner sig välkomna, vill upptäcka teater och se våra föreställningar och arrangemang. Dramaten arbetar med ekonomiska och publika mål och strävar efter att utveckla förutsättningarna för intäkter. Dramatens kommunikationsavdelning arbetar med (områdena) kommunikation och press, marknad och försäljning samt publikarbete. Genom olika spetskompetenser och erfarenheter skapar avdelningen kvalitativa leveranser och genomslag för teaterns innehåll.


Om rollen
I rollen som kommunikatör bidrar du till att stärka varumärket Dramaten och teaterns unika innehåll och verksamhet. Du blir en viktig del i vårt arbete att förmedla scenkonst av högsta kvalitet och bidra till att skapa ögonblick som består, för så många som möjligt. Du kommer vara en av tre kommunikatörer som arbetar tillsammans med bl a konstnärliga team, pressansvarig, grafisk formgivare, produktionsledare, försäljningsteam och externa byråer för att skapa kommunikation av vårt konstnärliga innehåll. Du leder arbetet från början till slut och ansvarar för att omsätta de konstnärliga visionerna till kommunikation som engagerar. 

Huvudarbetsuppgifter:

  • Vara länken mellan kommunikationsavdelningen och konstnärliga team.
  • Planera, utforma, genomföra och följa upp kommunikations- och aktivitetsplaner för dina projekt. Stort fokus kommer att ligga på sociala medier och digital kommunikation.
  • Utveckla och genomföra strategi för sociala medier för att förbättra varumärkets synlighet och driva engagemang på plattformar som exempelvis Facebook, Instagram och LinkedIn.
  • Övergripande ansvar för koordinering av innehåll i dessa plattformar i nära dialog med övriga kommunikatörer.
  • Hantera och moderera kommentarer och meddelanden i sociala medier.
  • Skapa relevant och engagerande digitalt innehåll, till exempel text, bilder och videor för sociala medier, webb och nyhetsbrev. Du förväntas filma, klippa och redigera rörligt material. Vi arbetar i Adobe Photoshop och Premiere Pro.  
  • Skriva texter med förståelse för behovet av rätt tonalitet i våra olika kanaler.

Vem vi söker
Vi söker dig med relevant utbildning inom kommunikation (eller motsvarande arbetslivserfarenhet) och minst tre års erfarenhet av en liknande roll. Du har en gedigen förståelse för sociala medieplattformar och framväxande trender. Du har ett starkt redaktörstänk och fingertoppskänsla för kommunikation som inspirerar och skapar engagemang i dessa kanaler.

Du har lätt för att sätta dig in i nya områden, är skicklig på att hitta kommunikativa lösningar som når in till den valda målgruppen och har ett gott öga för visuell paketering. Du har tidigare erfarenhet av att filma, klippa och redigera samt att publicera i olika sociala medier, där du inte bara behärskar arbetet utan utför det på en hög nivå.  Du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska och är en skicklig skribent.

Arbetet på Dramaten är omväxlande och spännande, med krav på att du har stor förståelse för den konstnärliga verksamheten och hur den bäst ska kommuniceras externt. Du är en trygg projektledare som står stark i dina ambitioner och är bra på att ta egna initiativ, men alltid med ett öra för det som pågår i både teaterhuset och vår omvärld. Du har ett självklart intresse för scenkonst, har alltid publiken i fokus och vill att fler ska få tillgång till bra teater.

Vi erbjuder
Dramaten erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi från våra olika professioner arbetar gemensamt med att skapa goda förutsättningar för scenkonst. Vår uppgift är att gemensamt med tillgängliga resurser förverkliga de gästande teamens visioner för föreställningarna. Vi eftersträvar hög yrkesmässig kompetens kombinerat med en vilja att undersöka och utveckla metoder och roller.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) med 6 månaders provanställning. Den fysiska arbetsplatsen är på Dramaten vid Nybroplan i Stockholm. 
Tillträde så snart som möjligt, med hänsyn till uppsägningstider.

Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal med Scen & Film, DIK och Musikerförbundet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 3 september.
Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av PR-chef, Nina Hillebjörk (nina.hillebjork@dramaten.se).

Läs mer och ansök här