7 juli 2021

BERGENSTRÅHLE & PARTNERS söker jurist som kan varumärkesjuridikJURIST SOM KAN VARUMÄRKESJURIDIK

Bergenstråhle & Partners är en fullservicebyrå inom immaterialrätt. Med immateriella tillgångar och rättigheter som företagens mest värdefulla egendom, har vi på Bergenstråhle en viktig och kul uppgift att hjälpa våra kunder fokusera på den IP som verkligen gör positiv skillnad. Dagligen hjälper vi våra kunder med rådgivning, kommersialiseringsstrategier och rättighetshantering med målet att vara en central affärspartner i alla IP-relaterade och affärsjuridiska frågeställningar som kan uppstå hos kunden.  Ett av de områden där vi hjälper företag att utveckla sin affärsverksamhet är varumärken.

Till vårt team av jurister söker vi nu dig med ett par års erfarenhet inom varumärkesjuridik. Vi ser gärna att du  har erfarenhet av att jobba med till exempel avtalsrätt, överlåtelser och andra närliggande frågor. Som person tycker du om att arbeta både i team och självständigt och du kan snabbt sätta dig in i olika frågeställningar som berör våra kunders affärssituation. Vi tror att du är en flexibel lagspelare med ett intresse för både juridikens legala aspekter och dess affärsmässiga påverkan. Förmodligen har du hämtat din erfarenhet från jurist- eller advokatbyrå, Patent- och registreringsverket alternativt i en roll som bolagsjurist.

Vi vill vara din bästa arbetsgivare

Hos Bergenstråhle har vi högt ställda mål på framtiden. Vi ser våra anställda som vår absolut viktigaste tillgång och anser att balansen mellan privatliv och arbetsliv är av största vikt för att kunna utvecklas som individer och bolag för att nå målen. Vi är i en spännande utvecklingsfas där vår målsättning är att vara en av de bästa arbetsgivarna inom konsultbranschen. Hos oss kommer du  att erbjudas stor frihet att utveckla dig själv samtidigt som du får stöd av organisationen för att nå våra gemensamma mål.

Den vi söker kan med fördel utgå ifrån våra kontor i Stockholm eller Linköping. Samtidigt har Coronaläget hjälpt oss inse att en kombination mellan företagskontor och hemmakontor fungerar mycket bra i vår värld. Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Din roll i Bergenstråhles juristteam

Som en del av vårt engagerade juristteam har du en konsultroll med rådgivande karaktär. Du kommer att både identifiera, fånga upp och analysera affärsutmaningar hos kunder, inte minst där de bäst kan lösas i ett legalt sammanhang. Du kommer att hjälpa kunder med ansökningsstrategier, att driva igenom rättigheter och vara ett bollplank i att hantera tvister i samråd med dina kollegor. Du deltar aktivt i Bergenstråhles utvecklingsarbete och tar till dig vår metodik kring affärsmannamässighet och IP-utveckling.

I din roll vill vi att du ska:

  • Stötta våra kunder inom främst varumärkesrätt, men även design, domännamn och andra närliggande frågor.
  • Arbeta med proaktiv affärsrådgivning där du kombinerar och balanserar kundernas affärsintressen med juridiska behov.
  • Arbeta såväl självständigt som i olika kundteam.
  • Hjälpa kollegor i sitt arbete där det behövs och vara tillgänglig för utvecklande diskussioner.
  • Ha en problemlösande karaktär och vara noggrann i det du gör.

Din bakgrund och erfarenhet:

  • Juristexamen eller affärsjuridisk masterexamen.
  • Ett par års erfarenhet inom immaterialrätt med inriktning på varumärke, från jurist- eller advokatbyrå alternativt som bolagsjurist.
  • Erfarenhet av design och domännamn samt arbete med licensavtal, överlåtelseavtal och liknande är meriterande.
  • Mycket god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift, på både engelska och svenska.

Sista ansökningsdatum: 15 augusti , 2021. Vi bedömer din ansökan så snart den har kommit in och kan komma att bjuda in till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

För upplysningar om tjänsten:

Head of Legal, Caroline Holstensson, +46 76 534 57 41
eller caroline.holstensson@bergenstrahle.se

ANSÖKAN
Välkommen att fylla i formuläret som du hittar via den här länken.