24 januari 2022

Bauer Media söker Consumer Communications Manager

Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning som når fram. Vi är marknadsledare med 5 miljoner lyssnare per vecka live och on demand i radio och poddar. En miljon av dem nås genom Radioplay och Podplay – våra plattformar för tusentals populära podcasts och radioformat som Mix Megapol, Kvartsamtalet med Gry Forssell med vänner, Rockklassiker, NRJ, Fallen vi aldrig glömmer med Hasse Aro, Maracas med Anders Bagge & Arantxa.

Ljudet av en fängslande marknadsföring
Efter anpassad organisation som bättre matchar framtidens möjligheter kan vi idag, mer än någonsin tidigare, frigöra vår fulla potential. Ljumediet växer sig allt starkare och Bauer Media har med sin plattformsoberoende position, en unik möjlighet att ge lyssnaren relevant och kvalitativt innehåll såväl on air, on line och on demand. Den nya organisationen medför också en öppning för en Consumer Communications Manager. Rollen är placerad i vårt Communications team, och kommer framgent att rapportera till vår Communications Director. Detta är ett team under uppbyggnad, och du erbjuds här en möjlighet att i stor utsträckning få vara med och påverka den egna rollen samt teamets utformning. Är det ljudet av en spännande möjlighet du hör? Läs då vidare…

Som Consumer Communications Manager ansvarar du för det strategiska och operativa arbete inom kommunikation och marknadsföring av Bauer Media till våra konsumenter (kunder och lyssnare). Rollens kombination av kommunikation och marknadsföring innebär exempelvis att du säkerställer rätt tonalitet i alla kontaktpunkter med våra målgrupper genom din kunskap om hur vi kan påverka och nå ut, och att du hanterar alla marknadsaktiviteter inom B2C. Som Consumer Communications Manager hjälper du oss att bättre identifiera våra målgrupper, samt vart och hur vi når dom bäst – du blir vår interna expert på målgrupp, aktiviteter och kampanjer! Idag möter vi framför allt våra konsumenter i våra egna kanaler, social media, och genom olika partnerskap. Här kommer du att använda ett hybridperspektiv för att bättre växa lyssnandet, våra lyssnare är flerdimensionella individer och vi behöver möta dom precis så.

I våra marknadsföringsaktiviteter kommer du med ett strategiskt och taktiskt angreppssätt öka vår marknadsandel, och säkerställer detta genom ett tydligt data- och insiktsdrivet arbete. Du säkerställer resursallokering, vad som bör göras internt och för vad vi bör ta extern hjälp, vilket också innebär ett visst budgetansvar.

På Bauer Media strävar vi efter att arbeta än mer tvärfunktionellt, och i denna roll kommer en stor del av arbetet ske i samarbete med kollegor i olika team, framförallt med Content men också med kollegor inom bland annat Brand Partnerships där gemensamma syften bättre kommer nås genom era kompletterande kompetenser och driv. Utöver flertalet interna samarbeten kommer du även att leda externa samarbeten med exempelvis mediebyråer och strategiska partnerskap.

Sammanfattningsvis kommer du utifrån ett konsumentperspektiv ha ansvar för vår visuella identitet och tonalitet, ett ansvar för det strategiska och taktiska, rekommendationer och kampanjmaterial, för alla våra marknadsföringsaktiviteter, med mål att växa lyssnandet On Air, On Demand, Online för Bauer Media.

Kvalifikationer


Vem är du?
Nu söker vi dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med varumärken med viss komplexitet, där det funnits ett flertal produkter och målgrupper. Vi tror att du kan ha tillskansat dig relevant erfarenhet genom arbete inhouse eller på byrå. Du navigerar dig tryggt i det nya medielandskapet, ser lärdomar från dess utveckling och är intresserad av dess trender och fortsatta utveckling. Du har en hög digital kompetens och arbetar datadrivet, med kunskap om hur vi kan bättre utvinna data och insikter ökar du den interna medvetenheten samt skapar än mer träffsäkra strategier. En framgångsfaktor i denna roll är att du har en god, samlad kompetens om målgruppsarbete, och att du med driv och stort engagemang leder dessa frågor.

Vidare ser vi att du för att lyckas väl i denna roll behöver vara en mycket strukturerad person, ha god erfarenhet av projektledning och gärna av att arbeta tvärfunktionellt. Med den transfolrmation som har påbörjats hos oss behöver du vara en stabil person, trygg i din kompetens, och med driv om att få påverka, utveckla och skapa förbättringar utifrån ett långsiktigt tänk.

Hoppas vi hörs!
Välkommen in med din ansökan redan idag genom att registrera ditt CV. Vi vill gärna redan nu lära känna dig lite bättre och uppskattar om du vill svara på ett par frågor i samband med registreringen av din ansökan.

LÄS MER OCH ANSÖK TILL TJÄNSTEN HÄR