30 november 2021

WIM Women in Marketing

Grattis Francesca du är den enda från Sverige som är nominerad till Women in Marketing Award. Hur fick du nyheten?

Jag blev kontaktad och gratulerad av grundarna till priset.

Hur kändes det?

Jag blev glatt överraskad och väldigt stolt och hedrad. Extra kul att en stor internationell organisation uppmärksammar mitt och mina kollegors arbete. Alltid roligt när hårt arbete lönar sig och att andra ser och uppmärksammar det.

Varför tror du att just du blev nominerad?

Oj, det har jag inte hunnit reflektera över. Men kanske för att jag är åldersrik och har arbetat många år med marknadsföring, kommunikation och ledarskap och brinner för opinionsbildning och att vara med och påverka utifrån medlemmarnas behov, intressen och önskemål. Initierade i år bland annat Senior Talent Award. Jag kombinerar min erfarenhet med ny teknik och gillar att affärsutveckla. Är pro förändringar. Är såväl en strateg som doer. Får saker gjort. Dessutom är jag nyfiken och har näsa för att fånga upp talanger och nyheter. Får ofta höra att jag är både resultat- och relationsorienterad.

Vilka länder kommer de andra utvalda kandidaterna ifrån?

Kikade på shortlistan och vid en hastig blick såg jag US, UK, Sydafrika, Saudiarabien och en kvinna från Danmark.
Ser framemot att träffa och lära känna dem. Håll tummarna för att det inte blir en lockdown i Storbritannien i början av nästa år.

Hur ska du fira?

Nja, nu är det ju så här….lite klyschigt kanske men….jag är ju inte ensam om att skapa resultat. Jag vill tacka mina kollegor, ordförande, styrelseledamöter och inte minst alla våra medlemmar som tillsammans med mig är ambassadörer för Sveriges Marknadsförbund. Så jag tänker mer att vi alla ska se oss som företrädare och representanter.

Kom igen; va inte så pk; hur ska du fira?

Ok, ett glas skumpa med kollegorna är väl på sin plats?!