15 april 2017

Vår sydligaste utpost

Sveriges Marknadsförbunds medarbetarskara har utökats med Charlotte Wallenholm, som är ny, regional Key Account Manager Skåne, med basen i Smygehuk.

Charlotte Wallernholm är Sveriges Marknadsförbunds regionala Key Account Manager i Skåne.
Charlotte Wallenholm är Sveriges Marknadsförbunds regionala Key Account Manager i Skåne.

Vem är du Charlotte, berätta lite om din bakgrund
Jag har drivit egen verksamhet som kommunikationskonsult i snart 10 år. Innan dess arbetade jag med marknadsföring, kommunikation, kundlojalitet och produktutveckling i olika sammanhang på SAS i Stockholm och i Hong Kong. När flyttlasset gick till Skåne 2005 valde jag dock att bli egenföretagare istället. Jag ville göra mer praktiskt arbetet, inte bara koordinera underleverantörer. Ville skriva och skapa något med egna händer.
Det som hände då var att jag fick jag inblick i helt nya branscher, vilket var väldigt lärorikt och kul. Sedan jag blev egen har jag hunnit arbeta med marknadsföring och kommunikation i helt väsensskilda branscher som exempelvis inom organisations- och ledarskapskonsult-sektorn, betong- och markstensbranschen, verkstadsindustri och nu senast bostäder för seniorer och vård- och omsorgsgivare. Det är en ideell organisation med 90-konto, med allt vad det innebär.
Varför valde du att söka dig till Sveriges Marknadsförbund?
Helt ärligt, så gjorde jag inte det. Jag blev tipsad av en god vän om er och att jag borde kontakta er.
Vilka blir dina uppgifter hos Sveriges Marknadsförbund?
Jag ska rekrytera fler medlemsföretag i Sveriges sydligaste del. Här finns ett rikt och blomstrande näringsliv, massor av duktiga entreprenörer och en snabbt växande delningsekonomi. Många små entreprenörsdrivna verksamheter arbetar i informella nätverk. Jag tror att vi behöver fler representanter från dessa yngre företag i Sveriges Marknadsförbund.
Har du någon speciell hjärtefråga eller något du brinner för speciellt?
Jag älskar tanken på att vi delar med oss av vår kompetens och erfarenhet till vår omvärld, andra människor och verksamheter Det finns alltid någon man kan fråga och alltid något som man själv kan dela med sig av. Det har jag lärt mig under mina år som egen företagare.
Därför attraheras jag speciellt av det vanliga och det omvända mentorsprogrammet som Sveriges Marknadsförbund erbjuder sina medlemsföretag. Att utbyta erfarenheter, men kanske framför allt lära sig mer om hur den äldre eller den lite yngre generationen företagare tänker kring det här med till exempel big data, sociala medier och nya automatiserade distributionskanaler baserade på allt vi kan ta reda på om våra kunder.
Här finns det hur stor potential som helst, känner jag.
Vad gör du helst när du är ledig, Charlotte? 
Nu när det är vår längtar jag till min trädgård och allt som jag vill göra med trädgårdsland, rabatter och sånt. Annars älskar jag att resa, men trädgården mår ju inte så bra av det! Har precis varit i Lappland, Björkliden och åkt skidor. Där var galet mycket snö!  Jag gillar teater och musik, att umgås med familj och vänner, att gå strandpromenader med hunden och sen att läsa ur min aldrig sinande bokhög på nattduksbordet.