24 oktober 2014

Tendensdagen 2014

Tendensdagen 2014 gick av stapeln den 23 oktober på Oscarsteatern i Stockholm. En härlig dag full med inspiration och riktiga topptalare. Här finns bilder med mera, från dagen. 

Omkring 400 personer intresserade av marknadsföring, kommunikation och media var på plats från klockan 09.00 till 17.00 när programmet avslutades för dagen.
Proffsiga Sophia Sundberg gav oss en snabblektion i Twitter och Henrik Ugglas dragning om Varumärkessamarbeten uppskattades av många. Stina Honkamaa Bergfors berättade om hur Youtubevärlden fungerar och hur många som nås. SVT:s Sabina Rasiwala Hägglund fortsatte på temat rörlig bild, men nu ur ett Public service-perspektiv med vinkel på deras SVT Flow.

Paneldebatt

Paneldebatten proffsigt ledd av Magnus Höij blev en riktigt intressant diskussion mellan gästerna Cilla Benkö, Gunilla Herlitz, Viggo Cavling, Pelle Tamleht och Cecilia Beck-Friis där meningarna både gick ihop och isär.
– Mediehus som de ser ut idag finns inte om några år, konstaterade Viggo Cavling.
– Jo det tror jag, kontrade Gunilla Herlitz kvickt.
Ett firkst och lite annorlunda inslag blev den personliga intervjun med författaren Micael Dahlen som uppskattades av många. En hel del tog också chansen att köpa boken Livet på Mars som man också kunde få signerad av Micael.
Caroline Palmqvist, COOP och affärsutvecklingsansvarig från Apple  tog vid efter en god lunch i guldfoajén. Temat var i gränslandet mellan mobil marknadsföring och fysisk butik – projektet Ibeacon. Därefter berättade Emy Blixt med en hel dos humor hur hennes träskoföretag Swedish Hasbeens jobbr med e-handel. Pontus Silfverstolpe från nätauktionsfirman Barnebys fortsatte på samma tema men nu kring antikviteter.
Rikard Steiber och Stefan Engeseth

MTG:s Rickard Steiber blev sedan intervjuad av Stefan Engeseth, ett underfundigt och personligt samtal om hur man hittar och skapar talanger inom det digitala kunskapsområdet och får de att komma till och stanna på företaget. PR och reklamprofessorn Jacob Östberg  summerade dagen under rubriken Var är vi och vart ska vi? En rubrik han briljant modifierade och rodde hem.
Årets Marknadsföringsbok – fyra av vinnarna

Tre priser delades ut under dagen. Årets Marknadsföringsbok 2014 blev Sensorik och Marknadsföring, där författarna Lena Mossberg, Inga-Britt Gustafsson, Anette Jonsäll, Åsa Öström och Johan Swahn var riktigt glada över priset och att få delta på Tendensdagen.
Hederspriser för Årets Marknadsföringsbok fick Etiken i butiken av Tomas Brytting (läs om när MiS fick lyssna på Tomas här) och Hållbar Marknadsföring av Mikael Ottosson och Anders Parment.
Per Nilsson och Francesca O’Brien Apelgren

Årets Marknadsförare blev Per Nilsson, PR-chef Volvo Trucks för filmen The Epic Split.
Årets Marknadschef 2013 Claes Dahlen med årets vinnare Lina Söderqvist.

På eftermiddagen blev det så dags att kora Årets Marknadschef 2014. Alla i juryn och alla de fem nominerade bjöds upp på scen av moderator Francesca O’Brien Apelgren som tog pulsen på de nominerade innan det så avslöjades vem som tog hem årets titel – Lina Söderqvist från Björn Borg. Efter gratulationer, fotografering och grattis drog Lina en presentation om Björn Borgs marknadsföring och PR-arbete.

Videoklipp från dagen:

Årets Marknadschef koras:

Klipp från paneldebatten med Cilla Benkö, Gunilla Herlitz, Viggo Cavling, Pelle Tamleht och Cecilia Beck-Friis och moderator Magnus Höij:


Annica Wassing och Ingrid Lindström om varför de valt att komma till Tendensdagen 2014:

Sabina Rasiwala Hägglund presenterar SVT:

Sophia Sundberg om fördelarna med Twitter:

Stina Honkamaa Bergfors om YouTube:

 

#Tendensdagen på Instagram