15 januari 2017

Täby Centrum – Stockholmarnas favorit

Stockholm är hetast i Europa för dem som vill investera i köpcentrum. Det kunde vi läsa i Dagens Industri nyligen. Det var den internationella fastighetsrådgivaren Savills som rankat köpcentrum i 23 europeiska storstäder, utifrån kriterier som stabilitet, prisnivå, avkastning och storlek på investeringar. Stockholm rankades då som etta, före metropoler som London, Paris och Bryssel.
Och när stockholmarna själva får välja, så är Täby Centrum favoriten. Det framgår av Evimetrix årliga mätning bland totalt 50 centrumanläggningar i Stockholms län. En undersökning man gjort sedan 1999.

Taby
Täby Centrums Marie Thaarup, marknads-ansvarig och Erika Lundström, centrum-chef, kunde glädja sig åt första platsen både totalt och i flera kategorier.

1 800 personer har betygsatt centrumanläggningar utifrån en mängd parametrar och på torsdag eftermiddag delades priser ut i ett antal kategorier, exempelvis citygallerior, stadsdelscentrum och handelsplatser. Även faktorer som exempelvis ”årets klättrare” (när det gäller NöjdKundIndex) bäst utbud av affärer och trivsammaste lokaler har rankats.
Täby Centrum och Mall of Scandinavia toppade flera av de olika mätningarna, men totalt blev det alltså Täby Centrum, som blev den absoluta favoriten, med Mall of Scandinavia på andra platsen och NK som trea.
För att få nöjda kunder är det viktigt att lokalerna är trivsamma och att centrumet har en trivsam atmosfär. Även faktorer som utbud av affärer och kvalitetsnivån i centrumets affärer, har betydelse för bedömningen, konstaterar Evimetrix.
Det centrum som stockholmarna anser är mest trivsamt (lokaler och atmosfär) är Täby centrum. Förra årets vinnare, Mall of Scandinavia, kommer på andra plats och NK på tredje. Vad gäller utbudet av affärer återtar Täby Centrum även här första platsen från Mall of Scandinavia. Sickla Köpkvarter tar tredjeplatsen vad gäller utbud av affärer och petar därmed ner lokalkonkurrenten Nacka Forum till en fjärdeplats.
Åhléns City vinner besöksligan, för femte året i rad. Gallerian som genomgår en omfattande omdaning kommer trots detta på andra plats följt av NK.
”Kampen om stockholmarnas gunst och första platsen som stockholmarnas favoritcentrum har i år varit mycket hård och jämn. Förra året vann Mall of Scandinavia ganska klart men Täby Centrum har många lojala och väldigt nöjda kunder. Just graden av riktigt nöjda och trogna kunder har givit Täby Centrum årets vinst och det är välförtjänt då centrumets Nöjd Kund Index (NKI) i år ökat från en redan hög nivå”, säger Alf Brydolf-Berg, VD på Evimetrix.