21 augusti 2014

Ny vd för Sveriges Marknadsförbund

Pressmeddelande 20 augusti 2014

Francesca O’Brien Apelgren blir vd för Sveriges Marknadsförbund, berättar Peter Nyström som är ordförande för Sveriges Marknadsförbund. Francesca har lång erfarenhet av att driva medlemsorienterade föreningar och förbund. Hon har till dags datum varit tillförordnad vd för Sveriges Marknadsförbund och vd för Marknadsföreningen i Stockholm.
– Det är glädjande att en enhällig styrelse vill ge mig fortsatt förtroende och att de har erbjudit mig tjänsten som vd för Sveriges Marknadsförbund. Jag och mina duktiga medarbetare kommer att fortsätta arbetet med att öka medlemsnyttan och vara örat mot marknaden, säger Francesca O’Brien Apelgren, vd på Sveriges Marknadsförbund och Marknadsföreningen i Stockholm.
– Vi ser framemot en intensiv höst med en rad medlemsaktiviteter såsom Tendensdagen, Årets Marknadsförare och forskarfrukostar. Våra medlemmar kommer också att kunna ta del av en mängd kurser och föreläsningar. Alla våra medlemsaktiviteter ska bidra till att höja kompetensen i vår medlemskår: marknads- och kommunikationschefer, säger Francesca O’Brien Apelgren, vd på Sveriges Marknadsförbund och Marknadsföreningen i Stockholm.
– Vi kommer dessutom att fortsätta vårt arbete med att lyfta frågan om vilka styrelsekompetenser som efterfrågas för att kunna tillgodose vår medlemskår med den kompetensen.  Arbetet har redan påbörjats och i somras hade vi en paneldebatt i Almedalen om just vilka kompetenser som behövs i styrelserummen. Det är viktigt att vi är i framkant och ser till att våra medlemmar är väl rustade för framtiden, säger Francesca O’Brien Apelgren.
Sveriges Marknadsförbund består idag av 29 lokala marknadsföreningar och cirka 800 företag. Totalt är cirka 10.000 marknadsförare i Sverige medlemmar. En av utmaningarna blir att samla alla marknadsförare under en hatt och utöka erfarenhetsutbytena såväl nationellt som internationellt.
– Francesca O’Brien Apelgren är en mycket kompetent ledare som kommer att ro i hamn med uppdraget. Vi hälsar Francesca varmt välkommen som vd för Sveriges Marknadsförbund avslutar Peter Nyström, ordförande i Sveriges Marknadsförbund.
Presskontakt:
Francesca O’Brien Apelgren, vd Sveriges Marknadsförbund och Marknadsföreningen i Stockholm,
mb 0706606067
Peter Nyström, Ordförande Sveriges Marknadsförbund,
mb 0705130970
Pressrum: Sveriges Marknadsförbund på MyNewsDesk