20 september 2016

Stockholm får digital utomhusreklam

JCDecaux har fått tillstånd att sälja rörlig reklam på fristående, digitala annonstavlor. Tavlorna, som går kallas Digisize, kommer att sända reklam halva tiden. Resten av tiden reserveras för informatoin från Stockholms Stad.
Magnus Heljeberg, vd för JCDecaux i Sverige säger i en pressrelease, att det ger staden möjlighet att snabbt kommunicera ut viktig information till stockholmarna. Exempelvis om stopp i lokaltrafiken eller information om lokala evenemang etc.

Digitala annonspelare kommer att ge stockholmarna rörlig utomhusreklam.
Digitala annonspelare kommer att ge stockholmarna rörlig utomhusreklam.

”Att samhällsinformation och reklam blir digital även i utomhusmiljö, känns som ett väldigt naturligt steg i en digitaliserad värld”, tillägger han i releasen.
JCDecaux kommer dessutom att tillhandahålla, underhålla och bekosta kostnadsfria offentliga toaletter, väderskydd vid busshållplatser, bänkar och papperskorgar.
Genom det nya annonsformatet blir Stockholm en av de första städerna i Europa med digital utomhusreklam, något som sedan tidigare finns i New York och London.
JCDecaux Digisize kommer på sikt att finnas i tio svenska städer, men börjar i Stockholm, på bland annat Birger Jarlsgatan, Drottninggatan, Götgatan och Biblioteksgatan.
Carin Fredlund