Juridisk rådgivning

Medlemmar i Sveriges Marknadsförbund har tillgång till kostnadsfri rådgivning inom juridik.

Ställ din fråga till advokat Monique Wadsted

Skicka din fråga till:  info@svemarknad.se

Ange namn och företag samt dina kontaktuppgifter.
Ditt företag måste vara medlem i Sveriges Marknadsförbund.

Om vår expert

Monique Wadsted  advokat och partner på advokatbyrån Bird & Bird. Hon företräder svenska och utländska klienter i frågor rörande IP-rätt, media, marknadsföring, underhållning, sport samt processer och skiljeförfaranden. Hon har blivit mycket uppmärksammad i samband med att hon företräder den amerikanska filmindustrin mot the Pirate Bay.

Monique Wadsted  är en av landets främsta advokater när det gäller upphovsrätt, yttrandefrihet och reklam. Monique arbetar bl.a. med varumärken, domännamn, reklamgranskningar, tryck- och yttrandefrihet, upphovsrättslicenser, internetkontrakt, sponsorkontrakt m.m. samt andra juridiska frågor kopplade till de branscher hon arbetar med.

Om Bird & Bird
Bird & Birds långsiktiga strategiska fokus har legat på branscher som i stor utsträckning påverkats av teknologi. Detta är tydligt inom områdena media, underhållning och sport. Som en del av en global byrå omgärdad av framstående verksamhetsgrupper inom immaterialrätt, dataskydd, teknologi, tvistlösning och bolagsrätt är våra media-, underhållnings- och sportjurister stolta över den expertkunskap, branschinsikt och förträffliga service vi erbjuder. 
Gruppen består av några drivna sportspecialister som uteslutande arbetar med sportrelaterade ärenden. Som erkänt marknadsledande under flera år har Chambers rankat fyra av våra delägare i toppskiktet bland sportjurister, och vi är för närvarande den enda advokatbyrån som topprankas inom sportjuridik av Chambers UK.
Inom media anpassar vi oss till det paradigmskifte som våra klienter upplever, genom innovation och förändring. Anspelande på byråns långa tradition av att arbeta globalt med teknologiintensiva företag, fokuserar vi nu på att se till att vi är bäst lämpade att bistå företag genom hela distributionskedjan över hela världen. Oavsett om du är verksam inom tv, film, sociala medier, digital handel, spel, nyheter, sport, data, underhållning, mediateknik eller om du är en rättighetsinnehavare, agentur, talang, finansiär eller varumärkesinnehavare och oavsett om du precis fått en idé eller leder ett globalt företag, tror vi att du kommer uppleva att våra mediaspecialister är ovanligt insiktsfulla och dynamiska.

Håll dig uppdaterad inom marknadsrätten!