7 april 2021

PRV söker en driven digital producent/webbredaktör

Sista ansökningsdag: 12 apr 2021

Till vår kommunikationsenhet söker vi nu en driven webbredaktör som med text och nya digitala format kan förmedla vass kommunikation till våra målgrupper. Vid enheten, som är en del av PRV:s Marknads- och kommunikationsavdelning, arbetar vi med uppdrag för att sprida och öka kunskap om immaterialrätt hos många olika målgrupper. Vi är stolta över vår webb som har en miljon besökare om året och hoppas på att du vill vara med och ta den ett steg närmare våra målgrupper. Vid kommunikationsenheten arbetar sju kommunikatörer med extern och intern kommunikation – framförallt i digitala kanaler.

Arbetsuppgifter

Du ska kunna planera och genomföra kommunikation utifrån PRV:s övergripande mål och varumärkesplattform. Din viktigaste arbetsuppgift blir att utveckla vår webbplats så att fler kan ta till sig hur viktigt det är att ta hand om sina immateriella tillgångar.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • skriva för webb
  • digitalt utveckla vår webbplats med funktioner och kommunikativa lösningar
  • ta ner strategier till intressant och relevant kommunikation
  • delta i och driva kommunikationsprojekt, såväl internt som externt
  • vara en viktig pusselbit i vårt redaktionsarbete
  • nyhetsvärdera, forma budskap
  • tillsammans med vår digitalt utvecklingsansvariga ta fram koncept och tjänster på vår egen webb och för sociala medier

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av webb och du har goda kunskaper om digital kommunikation och sociala medier. Du har också praktiska kunskaper om publicering i olika verktyg samt foto- och filmredigering. Du har en förmåga att skriva tydligt och lättförståeligt och är bra på att nyhetsvärdera och kanalanpassa material. Du är även bra på att uttrycka dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare arbetat med målgruppsanpassning och kundresor för samhällsaktör. Det är också meriterande om du har kunskap om digital marknadsföring/SEO och om du har arbetat i EpiServer. Det är också meriterande om du har jobbat med kommunikation för att stärka arbetsgivarvarumärket, gärna digitalt. Du kommer att ha en central roll i vår webbutveckling då tjänsten är en av två som jobbar heltid med webb. 

Som person är du en passionerad storyteller och kreativ person. Du gillar snygga digitala lösningar och vill verkligen utveckla vår webbplats till att bli något annat, något mer. Du skriver inspirerande och målgruppsanpassat. Du är självständig, drivande och resultatinriktad. Du är också noggrann, strukturerad och bra på att samarbeta. Du älskar att visualisera och åskådliggöra komplex information och har jobbat med det tidigare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Givetvis delar du våra värderingar: omvärldsfokus, framåtanda och engagemang! 

PRV erbjuder

Förutom att erbjuda ett intressant, utmanande och självständigt arbete erbjuder vi också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler! Placeringen kan vara i Stockholm eller Söderhamn.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/

På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Anställningen är tillsvidare, på heltid, och inleds med sex månaders provanställning. 

Välkommen att utvecklas med oss på PRV, där vi arbetar med teknik och samhällsutveckling i framkant!

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 12 april 2021.

Du ansöker direkt via vår webbplats.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sabina von Greyerz. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist Linda Waltari. Fackliga representanter är Carolina Gomez Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås via vår växel på telefon 08-782 28 00.

(Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringkanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.)

Länk till PRVs hemsida och platsannons