20 juni 2017

Programmet för Tendensdagen tar form

Sommaren är äntligen här, men den går alltid lika fort. Så det kan vara en bra idé att tänka på ljuspunkterna som kommer, längre fram i höstmörkret.
Som Tendensdagen till exempel. 12 oktober är det dags. Temat för årets Tendensdag är  Framtid, nytänk, innovationer. Platsen är Dansens Hus i Stockholm.
Sommaren är äntligen här, men den går alltid lika fort. Så det kan vara en bra idé att tänka på ljuspunkterna som kommer, längre fram i höstmörkret.
Som Tendensdagen till exempel. 12 oktober är det dags. Temat för årets Tendensdag är  Framtid, nytänk, innovationer. Platsen är Dansens Hus i Stockholm.

 • Bland dagens talare finns exempelvis inspiratören och trendspanaren Johnny Sundin som gör en inflygning över våra kommande och närodlade livsmönster i en värld av nya globala vanor. Kan mat printas? Är du egentligen en projektil? Vad säger forskningen om hänförelsens kraft? Hur långt kan VR-tekniken förföra våra sinnen? Är digitaliseringen redan ute? Möt Johnny Sundin i en interaktiv föreläsning mellan analogt och virtuellt.
  Johnny Sundin, trendspanare
  Johnny Sundin, trendspanare
 • Innovationsdirektör Leif Sjöblom berättar hur Löfbergs jobbar med innovation och utveckling inom produkter och koncept, samt hur de göder kulturen inom detta område. Ett flertal exempel på innovativa åtgärder för att möta nästa generation – Gott kaffe är ingen självklarhet när klimatet förändras och allt färre unga ser en framtid som kaffeälskare. Alltfler företag har utmaningar för att möta nästa generation. Innovation blir företagens framtida mantra.
 • Merci Olsson, kommunikationschef på Race For The Baltic, kommer att berätta om hur de arbetar med kommuner och deras projekt, The Baltic Sea City Accelerator, för att skapa möjligheter för en framgångsrik Östersjöregion. En region där 90 miljoner människor runt ett världens mest förorenade hav. Miljöproblemen som övergödning och algblomning är stora hot mot havets framtid. Men det går att rädda Östersjön med nytänk och innovationer! Race For The Baltic – en stiftelse grundat av Niklas Zennström från Skype, jobbar med kommuner, företag, investerare och entreprenörer som samarbetar över gränserna för att hitta nya innovativa lösningar för att rädda Östersjön. Genom att ha entreprenörstänk och viljan till samarbete med olika aktörer, kan vi nå de ekonomiska och sociala förmåner som är kopplade till ett friskt hav.
 • David Orlic, som  är vice vd och innovationschef för Prime Weber Shandwick kommer att tala om kommunikation som förändringskraft – risker och möjligheter i den
  David Orlic, Vice Vd, innovationschef Prime
  David Orlic, Vice Vd, innovationschef Prime

  nya medieverklighetenFler och fler företag vill driva samhällsfrågor och ta ställning i sin kommunikation – men alltfler av deras kampanjer blir kritiserade, hånade eller kapade.  Han ger analyser och svar om framtidens kommunikation. Vad är nästa steg för företag och organisationer som vill skapa förändring med trovärdighet och relevans? Hur ska kommunikatörer hantera risker, kriser och konflikter i den nya medieverkligheten? Och hur fungerar egentligen samhällsbyggnad i ett polariserat samhälle som glider isär?
 • Naturligtvis kommer också priset till Årets Marknadsföringsbok 2017 att delas ut av juryns ordförande Peter Nyström
 • Förra årets pristagare Anders Parment, ek.dr. och forskare vid Stockholm Business School, målar upp en bild av viktiga förändringar som alla marknadsförare bör känna till och förhålla sig till. Det handlar om nästa generations konsumenter, förändringar i marknadskommunikationslandskapet, hur nya nav växer fram och förändrar köpbeteendet samt hur marknadsförare kan dra fördel av förändringarna. Den som hänger med kan dra stora fördelar av utvecklingen. Avslutningsvis ger Anders Parment exempel på smart och mindre smart marknadsföring, tillämpbart i olika branscher.

Detta är bara några exempel på de programpunkter som står på agendan,  Tendensdagen 2017. Dagens leds av Sveriges Marknadsförbunds vd, Francesca O’Brien Apelgren.
Det kompletta programmet avslöjas snart.