6 april 2018

Håcan Nilsson flitigt anlitad konferencier

Håcan_Nordostskane_1815
Håcan Nilsson flitigt anlitad konferencier, lämnar över ordföranderollen i Marknadsföreningen NordostSkåne.

Håcan, du har precis lämnat över ordförandeklubban till två kvinnor som ska axla din roll. Hur känns det?
Det känns för det första bra att lämna över till Gunilla & Tin, som jag vet kommer att ta föreningen vidare på bästa sätt. Vidare känns det lagom att sluta efter sju trevliga och utvecklande år, där – förstås – en av höjdpunkterna var när vi korades till ”Årets förening”.  Även nu när jag inte är ordförande längre, så kommer jag att följa Marknadsföreningen i NordostSkåne och säkert även medverka någon gång då och då.
Vad arbetar du med professionellt och vad upptar din fritid?
Jag har jobbat som Bankchef i många år och bredvid jobbet har jag frilansat på radion, som sportreporter.  Kopplar av gör jag bäst i sommarhuset i Ystads Sandskog och när jag åker skidor på längden i Vålådalen i  Jämtland.
Du är en anlitad konferencier; berätta lite mer om vilka uppdrag du har haft och har på gång?
Ja, det här med att vara moderator, konferencier mm har väl utvecklats successivt under årens lopp, efter att varit en del av min fritidssysselsättning under bankåren. Jag brukar säga att jag gjort min hobby till mitt yrke numera. Jag är moderator/konferencier vid frukostmöten, företagskonferenser/event, personalkonferenser, näringslivsgalor, välgörenhetsgalor, valdebatter mm.
Jag gör också ”personliga” intervjusamtal i samband med frukostmöten, företagsevent mm – har haft nöjet att intervjua många spännande personer inom skilda områden. Några exempel:  Janne Andersson, Erik Paulsson, Stefan Edberg, Per Bolund, Carolina Gynning, Karl-Petter Thorvaldsson, Nicklas Lidström, Mat-Tina Nordström, Filippa Reinfeldt m fl.
Jag jobbar också som speaker i olika sammanhang.
Mitt mål med intervjuer och moderatoruppdrag är att skapa en trevlig ”glimten i ögat” stämning.
Kommer du att vara i Almedalen i år?
Jadå, jag åker till Almedalen i år igen.  Jag kommer att vara engagerad som moderator vid flera panelsamtal – inom olika områden. Rent allmänt tycker jag det är både intressant och trevligt under Almedalsveckan. Företags- & politikerkändisar är hyggligt tillgängliga för ett samtal eller kommentar från ”vanligt” folk. Vill man vara lite högtidlig kan man säga att det är en vecka i demokratins anda.
Till sist; du har lämnat den lokala föreningen och är nu medlem med ditt företag i Sveriges Marknadsförbund. Varför är det bra att vara med i Sveriges Marknadsförbund?
För mig var det en självklarhet att bli medlem med mitt nya företag. Jag bestämde mig direkt när Francesca ställde frågan. Dels är det ett sätt att hålla kvar den positiva känslan till Marknadsförbundet (och de lokala föreningarna förstås) och det finns ju flera förmåner, såsom experthjälp mm, som man kan använda vid behov
Mitt företag:  Håcan Nilsson i Hlm AB.  Mobil: 070-516 5940.
Hemsida:  http://hnilssonab.com