8 november 2009

Ny online-plattform för rabattjägare

I slutet september öppnades en tyskspråkig internetplattform, dealhamster.com, som sammanställer och presenterar erbjudanden och rabattkuponger till mer än 2,8 miljoner produkter och tjänster.

Hittills har presumtiva spekulanter för det mesta bara kunnat göra prisjämförelser på en och samma sajt. De har därför varit tvungna att gå till respektive företags hemsida för att ta del av vad som bjuds i form av rabatter eller freebees. Enbart i Tyskland fanns omkring 8 miljarder rabattkuponger i omlopp under förra året. En undersökning från e-tailing group visar att 36% av alla online-shoppare sitter mer än 30 minuter och jämför priser på nätet och 95% jämför priser på minst 2 sajter innan de slår till.
Dealhamster med hemmabas i Österrike blir därmed också en marketing-plattform för e-handelsföretag som vill locka till sig kunder via diverse specialerbjudanden. VD Stefan Katleis menar att marknaden är enorm och hänvisar till en studie från Hitwise enligt vilken besöken till de amerikanska kupongsajterna ökat med 56% under 2008. Nio av tio amerikaner uppges handla med kuponger eller söka på nätet efter specialerbjudanden.