15 november 2022

Medlemsintervju med Tre Kronor Media

Max Hallenberg, byråchef Tre Kronor Media Göteborg

Max Hallenberg, berätta kort om Tre Kronor Media och hur du hamnade där?

Tre Kronor Media är en riktigt bra mediebyrå :). Vi är ca 50 st konsulter som hjälper våra kunder att växa sin affär med hjälp av kommunikationslösningar i alla typer av media. Vi jobbar inom både B2C och B2B och har uppdrag både lokalt i Göteborg, nationellt i Sverige och en del inom Norden och Europa. Tre Kronor Media startade i Stockholm 2008. Hösten 2018 kontaktade de mig då de ville etablera sig i Göteborg.
Jag tyckte det var en spännande möjlighet och tog chansen, så våren 2019 startade jag upp vår byrå i Göteborg.  Under 2022 har vi gått ihop med en digital performancebyrå som heter Making Science vilket givit oss tillgång till ytterligare nästa 1000 supersmarta kollegor inom digital annonsering, adtech och martech. Superspännande!

Du är byråchef, berätta vad din roll innebär och vad som är roligast i ditt uppdrag?

Som byråchef har jag ansvar för att växa vår affär i Göteborg.
Jag jobbar med allt ifrån att ta in nya uppdrag, rekrytera duktiga kollegor och rådgivare samt hjälper våra kunder med strategi, rådgivning och projektledning. Det roligaste som finns är när våra kunder rekommenderar oss till andra kunder för den hjälp vi ger dem och de goda resultat vi skapar.

Vad är viktigt att ha för egenskaper och färdigheter för att lyckas i din roll?

Förutom en djup förståelse för media, kommunikation och konsumentbeteende gäller det för oss att hänga med i den snabba utvecklingen som är idag. Medielandskapet är i ständig förändring och det behövs både engagemang och nyfikenhet för att följa med i vad som händer och hjälpa våra kunder att hela tiden skapa rätt kommunikations- och medielösningar. Alla möjligheter som finns för annonsörerna gör det ganska komplext och en viktig del i vårt jobb är att göra det svåra lite mer lättbegripligt.

Berätta kort om något extra spännande kundprojekt ni jobbar med?

Vi har många olika roliga projekt i gång parallellt, men mest intensivt och spännande just nu är dels en nordisk produktlansering för en av våra internationella kunder samt den stundande Black Friday- och julhandeln för de e-handelsuppdrag vi har där vi ser ut att kunna hjälpa dem mot all time high i år.  

Vad är det bästa med att jobba på Tre Kronor Media?

Det är nog en kombination av att få jobba med så många bra och smarta marknadsförare ute hos våra uppdragsgivare, och att se hur mina fina kollegor utvecklas och uppskattas av kunderna. Härom veckan fick vi till exempel i princip en kärleksförklaring från en kund som berättade för hela sitt nätverk om hur nöjd hon var med både vår samlade leverans och med insatsen från en superduktig kollega. Då blev jag både oerhört stolt och rörd. Så härligt!

Vilken är er största utmaning 2023?

Två saker. Att hjälpa våra kunder att gå stärkta ur lågkonjunkturen.
Samt att fortsätta stärka upp byrån med personal med rätt kompetens och inställning då vi kommer växa verksamheten ytterligare under nästa år.

Träffa Max och många fler medlemmar 24 november – Lunchföreläsning med Essity