24 juni 2020

Marknadsrätt

Kurstips till:
Personer i företag som ska ta del av och tolka olika juridiska spörsmål och handlingar.

Personer som driver eget företag och vill öka sin förståelse inom juridiken.

Övriga som vill skaffa sig grundläggande kunskaper i Juridik.

Studera på distans. Börja när du vill och få personlig handledning när du behöver.

Den här distanskursen i marknadsrätt kommer göra dig trygg i din marknadskommunikation.
För att nå fram i bruset så ställs det högre krav på kommunikationen. Det blir mer sofistikerat och kreativt. I sin iver att nå fram är det viktigt att veta vad som gäller eftersom konsekvenserna är stora, såväl rättsligt som förtroendemässigt. Du lär dig vad du får kommunicera och på vilket sätt du får presentera ditt budskap. Vi tittar på regler som rör detta.
Den här kursen guidar dig in i marknadsrätten och upphovsrätten. Du lär dig vad som gäller kring nyttjandet av bilder, texter, video mm. Varumärke och renommésnyltning är en annan aspekt som vi går in på. Vad får man göra?

En kurs för såväl annonsörer själva som för PR- och reklambyråer och andra som medverkar vid skapandet av marknadsföringsåtgärder.

Kapitlen är uppbyggda på samma sätt. De inleds med en teoridel, därefter presenteras en scen som illustrerar en marknadsrättsliga situation. Situationerna diskuteras utifrån lämpligt lagrum.

Studieomfattning
Motsvarar ca 1-2 dagars heltidsstudier, kan med fördel bedrivas som deltidsstudier. Observera att du har max 6 månader, fr o m leveransdatum, på dig att genomföra kursen. Du bestämmer själv i vilken takt du vill studera.

Förkunskaper
Gymnasieutbildning eller motsvarande utbildningsnivå rekommenderas. Alternativt kunskaper inhämtade på annat sätt.

Stödfunktioner
Mailsupport via din personliga handledare.

Examination
Kursen avslutas med en webbtentamen som examination.

Media
Till kursen finns en Internetbaserad studiesida från vilken du kommunicerar med din handledare. Du får aktuell information om dina studieresultat och du kan på ett överskådligt sätt få en bild av din studieprofil. Internet, digitalt kursmaterial, skriftligt material och lagtext.

Systemkrav
PC eller Mac samt mobila enheter. Bredband. Internet Explorer, Safari, Chrome, Firefox eller Microsoft Edge. Utbildningen fungerar troligtvis på andra system. För fullständiga systemkrav.

Målgrupp
– Personer i företag som ska ta del av och tolka olika juridiska spörsmål och handlingar.
– Personer som driver eget företag och vill öka sin förståelse inom juridiken.
– Övriga som vill skaffa sig grundläggande kunskaper i Juridik.

Studieformat
Distanskurs med handledning.

Betalsätt: Faktura skickas.

Anmälan
Anmälan är bindande. För anmälan fyll i uppgifter nedan i formuläret.

Vill du veta mer om kursen?
Är du osäker på om detta är rätt kurs för dig eller vill du bara veta mer? Vi kan hjälpa dig och svara på dina frågor. Kontakta info@svemarknad.se

Kvalitetsutbildning
Utbildningen sker via xpectum AB
xpectum AB är ett utbildningsföretag som sedan 1996 har producerat distansutbildningar för företag och privatpersoner. De har över 20 års lång erfarenhet av distansutbildningar och har under den tiden utvecklat genomarbetade och väl fungerande pedagogisk modeller. Under hela utbildningen erbjuder de stöttning av meriterade handledare som svarar på kursdeltagarens frågor. xpectums främsta styrka är det kunskapskapital som finns knutet till företaget. Dels genom de ämnesexperter som tar fram och utvecklar utbildningarna. Dels genom de medietekniker som designer och producerar utbildningarna. Dels genom samarbetet med FAR som i 20 år agerat som kvalitetssäkrare. Medlemskapet i Almega utbildningsföretagen är en annan garant för att xpectum är ett seriöst utbildningsföretag.