3 juli 2015

Lyckat medlemsmingel under gotländsk sol

gotland607px
Solen lyste stark över den lite hemliga innergård i Visby där Marknadsföreningen Gotland, Sveriges Marknadsförbund och Marknadsföreningen i Stockholm arrangerade medlemsträff och seminarium under Almedalsveckan.
Marknadsförare såväl från ön som tillresta kunde min njöt av läskande dryck och tilltugg och passa på att utbyta erfarenheter och samtidigt få nyttig kunskap.
trotzig_visby
Eftermiddagens föreläsare var nämligen Reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig, som gav en informativ och intressant dragning om stiftelsens arbete och aktuella frågeställningar de står inför. Den allt mer utsuddade gränsen mellan redaktionellt material och annonser var en sådan, som Reklamombudsmannen just nu ser som oroväckande. Vad händer när journalister sätts att skriva kommersiella texter, där annonsmärkningen är så otydlig att den knappt framgår för läsaren? Trovärdigheten både för annonsörer och för journalistiken sätts på spel, menade Elisabeth Trotzig.
Den högsommarvarma eftermiddagen fick därtill en extra guldkant då värdarna i Marknadsföreningen Gotland prisades som Årets Marknadsförening 2014. Under stor glädje mottog de diplom och bubbel av Francesca O’Brien Apelgren, vd på Sveriges Marknadsförbund, som också läste upp motiveringen.
– Det finns en marknadsförening i Sverige som under 2014 har inspirerat, utvecklat samt bidragit till sin regions utveckling. Denna marknadsförening är också engagerad i vad som händer nationellt och som deltar i Sveriges Marknadsförbunds evenemang Tendensdagen.
– Samma marknadsförening tar initiativ och vill skapa dialog mellan marknadsförare, inte minst här och nu under Almedalsveckan. Årets Marknadsförening 2014 är Marknadsföreningen Gotland!
Läs mer om Årets Marknadsförening här!
Stort tack till Reklamombudsmannen, värdarna i Gotlandsföreningen och alla ni andra som kom på medlemsminglet. Glad sommar!