3 december 2020

Lucka 3

Den röda lysande lastbilen på vägarna och den ikoniska jingeln ”Holidays are Coming” får oss direkt att komma i
julstämning framför TVn.


I år har Sveriges Marknadsförbund skapat en julkalender med en ny lucka varje dag fram till julafton. Dessa innehåller nya och gamla julkampanjer som vi inspireras av eller minns av andra anledningar.

Sveriges Marknadsförbunds julkalender.


I år har det gått 100 år sedan Coca‑Cola gjorde sin första julkampanj

Coca-Colas återkommande julreklamfilm, med den röda lysande lastbilen på vägarna och den ikoniska jingeln ”Holidays are Coming” får oss direkt att komma i julstämning framför TVn. 

I år har det gått 100 år sedan Coca‑Cola gjorde sin första julkampanj. Därför har de tagit fram en ny reklamfilm, The Letter, där de lyfter julens magi med budskapet om att ge något som bara du kan ge – din tid, uppmärksamhet och närvaro.

– 2020 har varit ett utmanande år och den här julen tror vi kommer vara betydelsefull för många. Coca-Cola har firat julen som högtid sedan 1920-talet med budskap om gemenskap, glädje och hopp. Vår nya julkampanj hoppas vi ska sprida glädje i slutet på ett år som varit svårt för många. Kampanjens budskap handlar om att vara närvarande med dem vi bryr oss om, virtuellt eller fysiskt. Den bästa julklappen du kan ge är din närvaro och tid, säger Olivia Enquist, marknadsdirektör på Coca-Cola AB.

Årets julfilm The Letter är regisserad av den nyzeeländske filmskaparen Taika Waititi. Reklamfilmens original är 2 minuter och 30 sekunder lång och är en del av en global kampanj som lanseras på mer än 90 marknader.

I Sverige kommer Coca-Colas julkampanj att synas i ett brett urval av kanaler. Däribland stora utomhusytor, i digitala kanaler, butiksaktivering, bio och som tv-reklam. Coca-Cola har även skapat en digital adventskalender med överraskningar bakom varje lucka.I år har Sveriges Marknadsförbund skapat en julkalender med en ny lucka varje dag fram till julafton. Dessa innehåller nya och gamla julkampanjer som vi inspireras av eller minns av andra anledningar.