29 augusti 2014

Kronprinsessan delade ut exportpris

Kronprinsessan Victoria fanns på plats när priset Export Hermes delades ut i samband med Stockholms Handelskammares World Trade Day i augusti.

Sveriges Marknadsförbund har stiftat Fonden för Exportutveckling, tillsammans med Sveriges Handelskamrar, Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening, Företagsekonomiska Institutet och Mercuri-Schartauanerna. Fonden delar årligen ut priset Export Hermes, som ska gå till svenska företag som genomfört remarkabla exportsatsningar och därigenom bidragit till att sätta Sverige på kartan.
Årets pristagare, som fick mottaga utmärkelsen av Kronprinsessan Victoria, är Bona AB som erbjuder miljöanpassade produkter för att underhålla trägolv. Tacton systems som levererar mjukvarulösningar för effektivisering av komplex försäljning är den andra pristagaren.
Juryns motiveringar för årets två pristagare lyder:
Bona AB har med stadiga fötter på golvet långsiktigt och målmedvetet byggt upp ett framgångsrikt exportföretag med modern miljöprofil.?? Tacton AB har i en komplex värld framgångsrikt förenklat försäljningsprocessen för sina kunder på världsmarknaden med sin egen paketerade intelligens.??
– Bona och Tacton är två företag som genom exceptionella produkter och en tydlig exportstrategi nått framgångar på den internationella marknaden. Dessa två företag är värdiga vinnare av Export Hermes, säger Anders Lundwall, ordförande för Fonden för exportutveckling, i en kommentar.
Om Export Hermes
Mottagare av utmärkelsen ska ha en stabil och växande export till många länder baserad på genomtänkt marknadsföring och med god lönsamhet. Priset delas ut av Fonden för Exportutveckling som stiftats av Sveriges Handelskamrar, Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening, Sveriges Marknadsförbund, Företagsekonomiska Institutet och Mercuri-Schartauanerna. Export Hermes har delats ut sedan 1981.