5 januari 2023

Kommunikation- och marknadschef till Svenska Ridsportförbundet

Ansökan via Hammer & Hanborg

Som kommunikation- och marknadschef på Svenska Ridsportförbundet ges möjligheten att arbeta med OS- och VM guldmedaljörer, likväl som med ridskolor för Sveriges näst största ungdomsidrott.

Vill du bli kommunikation- och marknadschef för ett av Sveriges största och mest framgångsrika idrottsförbund?

Ridsporten har skördat stora framgångar de senaste åren inom bland annat hoppning, med både OS- och VM-guld. Många ryttare har inlett sina karriärer på våra världsunika ridskolor, för ingenstans är ridsporten så tillgänglig som här. Vi är stolta över att ridsport är en av Sveriges största idrotter för personer med funktionsnedsättning och landets näst största ungdomsidrott. Nu söker vi dig som vill ta ansvar för att utveckla, strukturera och driva kommunikation – och marknadsarbetet vidare.

Du som kommunikation- och marknadschef rapporterar till förbundets generalsekreterare, ingår i ledningsgruppen, samt har nio kompetenta medarbetare i ditt team. Som en del av ledningsgruppen bidrar du med din kompetens kring kommunikationsfrågor, men också i förbundets övergripande strategiska frågor.

Rollen som kommunikation- och marknadschef

Som kommunikation- och marknadschef på Svenska Ridsportförbundet får du möjlighet att utveckla, planera, driva och samordna övergripande kommunikationsaktiviteter samt ansvara för extern och intern kommunikation inom förbundet. Det kan handla om att ta fram kommunikationsstrategier för att nå ut med förbundets viktiga arbete om hästvälfärd samt trygghet och säkerhet inom ridsporten.

Svenska Ridsportförbundet står inför en förändringsresa där arbetet med proaktiv kommunikation blir centralt, liksom arbetet med att utveckla förbundets varumärke; att identifiera nuläge samt önskad positionering.

Du arbetar tillsammans med förbundets talespersoner i aktuella frågor och har även ett övergripande ansvar för, och arbetar med, proaktiv PR och reaktiv (kris)kommunikation. Du har ett pressansvar och är ibland även talesperson. Du är ett aktivt stöd för organisationen i kommunikationsfrågor och säkerställer att allt som görs ligger i linje med varumärkesarbetet och kommunikationsstrategin.

Du har personal-, verksamhets- och budgetansvar för kommunikation- och marknadsavdelningen. Intäkterna kommer främst från samarbeten, för vilka du har ett övergripande ansvarar att förvalta samt utveckla samarbetet med befintliga och potentiella sponsorer.

Din utbildning och erfarenhet

För att axla rollen som kommunikation- och marknadschef krävs att du har en gedigen kommunikationsbakgrund och har arbetat brett med kommunikationsfrågor, både strategiskt och operativt. Du behöver även vara en erfaren och trygg ledare, och ha jobbat som chef i en liknande roll i minst 5 år.

Då Svenska Ridsportförbundet står inför en fortsatt utvecklingsresa behöver du ha dokumenterad erfarenhet av att driva förändringsarbete och erfarenhet av varumärkesutveckling; att analysera, positionera, bygga och aktivera ett varumärke, både internt inom organisationen och externt.

Du behöver vara van vid en komplex kontext då du och förbundet möter många intressenter, både internt och externt.

Det är meriterande att ha förståelse för den ideella sektorn. Kanske har du varit aktiv i en förening eller ett förbund. Meriterande är även erfarenhet från näringslivet ur ett sponsorperspektiv.

Bra att veta

Detta är en tillsvidareanställning på heltid. Placering är på Ridsportens hus i vackra Strömsholm där det finns hästar och ridsport i världsklass inpå knuten. Du har många externa kontakter så du reser en del men du behöver också finnas på plats på kansliet ett par dagar i veckan. Bor du inte i närheten av Strömsholm finns möjlighet till övernattning.

Till sist, men inte minst, delar du vår glädje att även hundar är en del av vår arbetsvardag på kontoret.

Sista ansökningsdag är den 10 januari. Urvalsarbete och intervjuer påbörjas under vecka 2.

Med hänvisning till GDPR kan vi inte ta emot CV och ansökningar via mail.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du självklart välkommen att kontakta någon av oss på Hammer & Hanborg som arbetar med rekryteringen, Annelie Forssell – annelie.forssell@hammerhanborg.com eller Sara Abrahamsson – sara.abrahamsson@hammerhanborg.com som svarar snarast möjligt med hänsyn till viss ledighet över jul och nyår.

Mer om Svenska Ridsportförbundet:
Svenska Ridsportförbundet är ett av de största idrottsförbunden i Sverige och med kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla – hela livet. Vi består av ca 850 föreningar varav hälften bedriver ridskoleverksamhet.

Vår verksamhet är omfattande och omväxlande. Vi arbetar med tävlingsverksamhet, från bredd till elit och utbildnings- och ridskoleverksamhet. Vi ger förutsättningar för att kunna utveckla verksamheten med hästen i centrum och närmar oss alltmer visionen; Svensk Ridsport – världens bästa!

Vi är idag cirka 50 anställda på Svenska Ridsportförbundet och vi är övertygade om att varje medarbetare har ett unikt uppdrag. Förutom ett omfattande utvecklingsarbete inom organisationen samverkar vi också med svenska myndigheter och organisationer inom hästnäringen och idrottsrörelsen såväl nationellt som internationellt.

Hammer & Hanborg
För oss är det skillnad på att bara vara bra och att vara rätt. Kompetens är mycket mer än CV och vi matchar alltid utifrån potential, värderingar och motivation. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande. Vi tycker det ska vara kul att jobba och tror på samarbeten som bygger på förtroende och schyst agerande. Vi uppmuntrar och utmanar varandra och våra kunder att vilja och våga utvecklas. Tillsammans skapar vi framtidens professionella liv. Välkommen med! Läs mer på hammerhanborg.se. 

Läs mer och ansök här