17 februari 2022

Medlemsintervju Anna Björkegren, KungSängen

Anna Björkegren, marknadschef KungSängen

Anna du är marknadschef på KungSängen; vad är roligast i det uppdraget?

Det finns många bra saker i mitt jobb men det roligaste är att få leda mitt fantastiska inhouse-team. Tillsammans har vi genomgått stora förändringar och förbättringar i roller, processer och arbetssätt och har nu hittat ett läge där vi jobbar perfekt ihop. Vi har också väldigt roligt trots att tempot är högt.

Vad tycker du som marknadschef är de största utmaningarna just nu?

För mig handlar det framförallt om balans just nu. Balans i mediemixen, balans i arbetsbörda för teamet, balans mellan privatliv och arbetsliv och inte minst balans i kommunikationen. Och faktiskt en hel rad andra delar som även de kopplas till balans. Det är mycket som förändras både på kort och lång sikt nu och då gäller det att hitta balansen igen, för att det ska gå bra och att alla ska må bra.

KungSängen; ingen vanlig säng brukar det stå i era annonser. Berätta varför ska vi köpa sängar hos er?

Även det handlar om balans kan man säga! För att hitta balansen i livet behöver kroppen återhämtning och det sker ju till stor del under natten. Därför är det viktigt att hitta rätt säng för individen och de egna behoven och det menar vi att man bara får genom en kvalitetssäng som är anpassad efter just det. En själv. Där hjälper vi till att göra rätt val och vi bygger sängarna, här i Sverige, efter kundens beställning så att hen får just den säng som passar och där efter kör vi hem den och monterar om kunden önskar det. Det är många som uppskattar den tryggheten.

Varför är KungSängen medlemmar i Sveriges Marknadsförbund?

Vi gick framförallt med för att det är ett bra sätt att fortsätta utveckla sig, hänga med i trender och fylla på med inspiration. Det kan ju vara en riktig energiboost att delta till exempel på ett webbinarium.

Kommer vi att få se dig på någon programaktivitet framöver?

Absolut! Och inte bara mig, jag tror att hela teamet kommer att hitta intressanta kurser och föreläsningar. Det ser vi alla fram emot.