10 maj 2021

Intervju Marcus Pettersson, Groth & Co

Marcus Pettersson, Marketing Director på Groth & Co

Patentbyrån Groth & Co är nya medlemmar hos Sveriges Marknadsförbund. De erbjuder affärsmässig rådgivning kring immaterialrätt och har experter inom patent, varumärken, design, domännamn, upphovsrätt, tvist & process, bevakning, namnskapande bland annat. 


Marcus Pettersson, Marketing Director på Groth & Co. Välkomna till Sveriges Marknadsförbund! Vad ligger bakom ert beslut att bli medlemmar?

Vi vill vara en del av ert stora och viktiga nätverk och få möjlighet att ta del av kurser och viktig information. Samtidigt hoppas vi på att kunna bidra själva framöver genom att ställa upp i paneler och med egen orkestrerade webbinarier eller seminarier.  

Kan du berätta lite om Groth & Co?
Vad gör ni? 

Groth & Co är Sveriges äldsta patentbyrå och grundades redan år 1869. Det är givetvis något vi är lite extra stolta över och vi har faktiskt ett digitalt museum (https://groth.se/museum/) där vi fyller på med en massa otroliga uppfinningar, gamla som nya.
Idag jobbar vi med mycket mer än bara patent. Vi jobbar bland annat med rådgivning för immaterialrätt (exempel på detta är upphovsrätt, patenträtt, varumärkesrätt och mönsterrätt). Men vi har även duktiga processjurister in-house och kontor med konsulter runt om i Europa. 

Hur jobbar ni med marknadsföring? 

Vi är tre stycken som jobbar med marknadsföring och kommunikation här på Groth & Co. Jag skulle beskriva vårt arbete som en mix av traditionell marknadsföring med en dos av nytänkande. Exempel på den traditionella marknadsföringen är att vi skickar ut nyhetsbrev varje månad, där vi bland annat skriver om nyheter, artiklar och kommande (digitala) event. Vad gäller den nytänkande delen så använder vi oss mycket av LinkedIn och andra plattformar för att kommunicera.

Vad har ni på agendan för 2021?

Vi kommer bland annat att med anordna Patentdagen 2021 (https://patentdagen.se/) igen senare i september i år. Det är ett slags hybrid-event som riktar sig till dig som jobbar med patent och innovation.
Jag har dessutom en kollega som kommer att sitta med i panelen på Tendensdagen 2021, vilket ska bli kul och intressant att följa!

Är det någon fråga som är extra viktig
för er nu?

Att vi kan anordna fysiska evenemang framöver igen och åka på konferenser runt om i världen för att träffa branschfolk. Utöver jobbet så längtar jag efter värme och sol just nu, nog med det kalla vädret!

Återigen, varmt välkomna till Sveriges Marknadsförbund!
Vi ser fram emot att både ge och få ny kunskap av er!