23 juni 2022

Dramaten söker Filmfotograf/webbredaktör

OBS – Sista ansökningsdag är den 26 juni 2022.

Dramaten söker en filmfotograf/webbredaktör som vill vara med och ta vår rörliga kommunikation till nästa nivå. Vi söker dig som vill skapa kommunikation som engagerar och skapar nyfikenhet för teaterns föreställningar.

Om rollen

Som medarbetare på Dramatens kommunikationsavdelning bidrar du till att stärka varumärket Dramaten både i Sverige och internationellt och du blir viktig del i att förmedla scenkonst av högsta kvalitet och skapa ögonblick som består, för så många som möjligt. Teatern befinner sig i ett spännande förändringsskede med vidgade visioner för både repertoar och ny publik. Välkommen att bli en del av det nya.

Dramatens kommunikationsavdelning ansvarar för marknadsföring och kommunikation, presshantering, försäljning, internkommunikation och publikmöte. Vi producerar merparten av vårt kommunikationsmaterial in house. På avdelningen arbetar 19 personer som ofta behöver kunna hantera dubbla roller. Vi letar nu efter en duktig filmfotograf och klok webbredaktör.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Filma till trailers och annat rörligt material för kommunikation och marknadsföring av Dramatens uppsättningar.
  • Klippa och redigera rörlig bild
  • Agera som webbredaktör för dramaten.se
  • Medverka i redaktionsråd och arbete med idégenerering och framtagning av innehåll.
  • Skriva text och editera bild till sajten 
  • Bidra till en kvalitetshöjning av framför allt vårt rörliga material
  • Bistå vår formgivare med enklare formgivning av t.ex. annonser och programblad.

Vem vi söker

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av foto och film och vi tror att du har varit yrkesverksam i minst två år. Du brinner för att filma och redigera olika typer av rörligt innehåll och vill bidra till att ta Dramatens kommunikation till nya nivåer. Du behöver vara bra på att skriva text och uppvisa god förmåga att hitta rätt tonalitet och budskap i den digitala miljön. Du är lyhörd och har förståelse för konstnärliga processer och intresse för scenkonst.

Du bör ha påvisade erfarenheter av Photoshop, Premiere och After Effects på avancerad nivå. Vår sajt är byggd på plattformen Umbraco, och det är meriterande om du har arbetat i den eller liknande. Det är också meriterande om du kan InDesign.

Vi erbjuder

Dramaten erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsmiljö där vi på olika sätt arbetar för att skapa goda förutsättningar för dramatisk teater. Hög kompetens inom relevanta områden och mångfald på arbetsplatsen ser vi som en självklarhet. Dramaten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är ett vikariat på 10 månader (heltid) med möjlighet till förlängning. Visst arbete förekommer på kväll och helg. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Dramaten har kollektivavtal med Scen & Film, Musikerförbundet samt DIK och är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 26 juni 2022. 
Urval sker löpande och Dramaten tillämpar arbetsprov som en del av rekryteringsprocessen.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta gärna Jacob Bengtsson, Head of digital jacob.bengtsson@dramaten.se, 08-665 61 78 eller Åsa Peterson, tf Kommunikationschef,  asa.peterson@dramaten.se, 08-665 61 74.

Läs mer och sök tjänsten här