Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studiebesök Dramaten

torsdag, 6 februari, 2020kl17:00 - 19:00

Välkomna till Dramaten!

Malin Forkman_Dramaten
Malin Forkman, Kommunikationschef. Fotograf: Christoffer Edling

Program
Vi träffas kl 16.45 på Thaliahusets (Dramaten) stora trappa vid Nybroplan, där vi möter Malin Forkman kommunikationschef, Olle Mattsson Kostymchef och Dag Kronlund Chef Dramatens arkiv och bibliotek.  De kommer att ge oss en spännande inblick i Dramatens historia, uppdrag och verksamhet, berätta hur det går till att ta fram en kostym från skiss till färdigt plagg, vilka utmaningar och möjligheter det finns för kommunikationen i teatervärlden och mycket, mycket mer.

Rundvandring i huset
Därefter bjuds vi på en guidad tur i det spännande och vackra teaterhuset och få se utrymmen som man annars som publik inte kommer in i. Nyfikna och intresserade kommer nu att få veta mer!
Det kommer det att finnas enklare förtäring och dryck att köpa.

Vad hade du gjort annorlunda om du fick en chans till?
För dem som vill avslutar vi kvällen med att se pjäsen ” Vi som fick leva om våra liv” i regi av Dramatens tillträdande teaterchef och konstnärlige ledare Mattias Andersson. Han har låtit ett tvärsnitt av Sveriges befolkning fått svara på just denna frågan och utifrån svaren byggt en föreställning om hur livet hade kunnat se ut om det fanns en chans till. Pjäsen, som är ett samarbete mellan Backa teater i Göteborg och Dramaten hade urpremiär i oktober 2019. Föreställningen börjar kl 19.00 på Elverket och som deltagare på denna kväll betalar du med specialrabatt 275 kr (ord pris 370 kr). Maila malin.forkman@dramaten.se för biljett.

https://www.dramaten.se/repertoar/vi-som-fick-leva-om-vara-liv/

Varmt välkommen – du kommer väl med?

Dag: 6 februari 2020
Tid: kl 16.45 – 19.00. (19.00 startar pjäs)
Plats: Dramaten, Nybroplan, Stockholm

Noshow debiteras

Avbokning sker senast 2 vardagar innan eventet till annika@svemarknad.se
Platsen kan överlåtas till annan person – namnjustering sker till annika@svemarknad.se
Vid utebliven närvaro utgår avgift på 395 kr ex moms. Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.

vinterhamn_nybroviken_1920

Fotograf: Christoffer Edling

Kungliga Dramatiska Teatern

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.
Källa: Dramaten.se

Detaljer

Datum:
torsdag, 6 februari, 2020
Tid:
17:00 - 19:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Plats