Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Spaningar 2022

26 jan kl 09:00 11:45

Fräscha upp dina kunskaper!

Spaningar 2022 – webbinarium med
Sveriges Marknadsförbunds experter.


Snabb och effektiv uppdatering på många olika områden på samma dag. Träffa våra rådgivare och få snabb information!


26 januari 2022 Kl 09.00 – 11.30

Passa på att få kunskap om flera viktiga områden från Sveriges Marknadsförbunds rådgivare.
Experterna har 20 minuters talartid och därefter finns det tid för frågor.
Konferencier är vd Francesca O’Brien Apelgren.

Content marketing – digitala medier

Karin Zingmark

Karin Zingmark är rådgivare med fokus på att facilitera förändring inom digital kommunikation och ledarskap. Karin har tidigare varit marknadschef på Microsoft i Sverige och införde där ett nytt sätt att jobba med kommunikation anpassat efter den digitala kundresan. Fokus låg på att nå kommersiella mål i form av nya affärer och intäkter. Dessförinnan arbetade Karin många år i mediebranschen, bla på Viasat och MTG. Karin har hjälpt ett stort antal företag, både små och stora, och är dessutom en flitigt anlitad föreläsare och utbildare.

Rörlig kommunikation

Mats Karsvall

Mats Karsvall är rådgivare med fokus på hur filmmediet kan användas på ett värdeskapande sätt i kommunikations-arbetet. Mats är kreativ chef/exekutiv producent och har arbetat med rörliga medier i över 20 år och har lång erfarenhet av kommunikation och varumärkesbyggande – från strategi och koncept till produktion. Han har arbetat med kampanjer för varumärken som Storytel, Izettle, Kaluha och Ericsson men också producerat och regisserat drama som tävlat i internationella sammanhang. Mats har också undervisat samt är anlitad föreläsare.

Juridik – marknadsrättsfrågor

Christer Löfgren

Christer Löfgren är jurist på IP-byrån Bergenstråhle & Partners och arbetar med kunder när det gäller IP-strategi, registreringsskydd av varumärken, design/formgivning och patent samt marknadsföringsrätt och tvister. I 28 år har Christer Löfgren följt, granskat, förklarat och kommenterat rättsutvecklingen inom immaterial- och marknadsrätten i Sverige och EU, men också närliggande processrätt, och vad den innebär för rättighetshavare och ombud. Christer var även redaktör i ca 15 år från starten av Bonnier Ledarskaps handbok om varumärken. Han har sedan starten 1995 t.o.m. 2020 som föredragande och sekreterare i juryn för SIGNUMPRISET granskat varumärkesarbetet, marknadsmässigt och juridiskt, hos alla nominerade.

Byråval – Upphandlingar av byråer

Ann Baron

Ann Baron är rådgivare med fokus Byråval. Med bred erfarenhet från kommunikation på reklambyrå, i ideell organisation, i det privata och offentliga näringslivet och under många år som egen företagare inom försäljning, digitalt utvecklingsarbete, affärsutveckling, varumärkesinsikter, strategiskt och operativt arbete på många olika plattformar förstår jag vikten av ett bra partnersamarbete. Under åren har uppdragen varierat i stor utsträckning. Allt från att vara lärare på Berghs School of Communications till marknadsansvarig inom flertalet life science företag. Uppdragen har ofta inkluderat allt från intern & extern kommunikation, både B2B och B2C, varumärkeshantering, mediastrategi, varumärkesvård, övergripande projektledning/koordination av både digitala och mer analoga uppdrag.

Jobbcoachning

Eric Sjögren

Erik Sjögren, rådgivare, diplomerad coach med lång erfarenhet från mediebranschen. Leder gruppaktiviteter och är webbinarieledare med fokus på Ansökningshandlingar, Linkedin, Presentationsteknik etc. Lång erfarenhet inom HR, marknad, kommunikation. Har en stor skopa social kompetens, naturlig fallenhet och ett genuint intresse för mötet med människor. Får energi av samtal som öppnar nya dörrar både vad gäller den personliga utvecklingen, karriärutveckling, ny yrkesprofil och/eller branschbyte.

Konsumentbeteende

Henrik Sjödin

Henrik Sjödin är ekonomie doktor från Handelshögskolan, med inriktning på konsumentbeteende och marknadsföring. Sedan 2013 är han verksam som strateg och partner på Åkestam Holst NoA. Från uppdrag med företag inom vitt skilda branscher har han bred erfarenhet av insiktsarbete, och med sin forskarbakgrund är han passionerat intresserad av beteendevetenskap och användbara metoder för att förstå konsumenter. Henrik drivs av att sätta fingret på beteenden som driver verksamheter framåt och att göra komplexa samband mer begripliga, med hjälp av fakta, kunskap och pedagogik. Henrik har ett uppskattat nyhetsbrev på LinkedIn och hans ”fem snabba konsumentfakta” publiceras varje vecka hos Resumé och Market.

Medieval – strategi och transformation

Ebba Tärbe

Ebba Tärbe är rådgivare inom strategi, media, kommunikation och transformation. Hon arbetar på mediebyrån Scream. Ebba har lång erfarenhet av att arbeta med frågor gällande medieval, kommunikationsstrategi, datadriven marknadsföring och uppföljning av marknadsföringsinsatser för både svenska och internationella företag.
Ebba har bakgrund från medie- och reklambyråbranschen och har även arbetat på marknadssidan.

Varumärkesposition och utveckling

Peter Wissing

Peter Wissing är senior konsult med en tydlig inriktning på varumärke och utveckling av varumärken på olika marknader. Han samarbetar med flera av Sveriges allra starkaste varumärken. Peters insikter ger en samsyn runt varumärkets aktuella position i målgrupperna, vilket gör det enklare att sätta varumärkesmål. Målen blir konkreta och enkla att kommunicera i hela företagets organisation. Peters analyser stannar sällan där utan går vidare med varumärkets operativa egenskaper, t ex prisnivå, kvalitet och service. Egenskaper som i sin tur påverkar målgruppens syn på varumärket och den upplevelse varumärket ger. Dessa operativa egenskaper är något som du som varumärkesägare kan arbeta vidare med och utveckla, så att den övergripande varumärkespositionen utvecklas positivt.

Har du en fråga till Sveriges Marknadsförbunds rådgivare redan nu? Hör gärna av dig! info@svemarknad.se


Fritt för medlemmar!


Anmälan

1. Anmäl dig nedan.
2. En timme innan webbinariet får du länken för att kunna delta.

Dag: 26 januari
Tid: kl 09.00 – 11.45
Plats: Online via Teams
Anmälan: se nedan

Noshow debiteras
Avbokning sker senast 2 vardagar innan eventet till annika@svemarknad.se
Platsen kan alltid överlåtas till annan person – namnjustering sker till annika@svemarknad.se
Vid utebliven närvaro utgår avgift på 495 kr ex moms. Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.