Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ökade informationskrav i marknadsföring – vägledning för praktisk hantering

Åsa Hellstadius Advokatfirman Vinge

15 feb kl 09:00 12:00

Kurs om informationskrav som åligger marknadsförare

Det finns många olika lagar och bestämmelser som reglerar marknadsföring online, och kraven på dig som marknadsför ökar ständigt. Denna kurs tar sikte på ett urval av de viktigaste informationskrav som åligger marknadsförare. Kursen syftar till att ge en vägledning för praktisk marknadsföring mot bakgrund av gällande rätt.

Kursinnehåll:

Lisa Hörnqvist, Advokatfirman Vinge
  • GDPR för marknadsförare
  • Google Analytics och andra webbverktyg
  • Hantering av cookies
  • Upphovsrätt vid användning av bilder och musik
  • Tävlingar och lotterier – vilka regler gäller?
  • Senaste praxis om influencer marketing


Kursledare

Åsa Hellstadius är juris doktor och docent i civilrätt, och verksam vid advokatfirman Vinge i Stockholm. Där arbetar Åsa inom IP-gruppen med immaterialrättsliga tvistemål och konsultation. Åsa har de senaste åren arbetat på Juridiska institutionen vid Stockholms universitet med forskning och utbildning inom immaterialrättsområdet, bland annat som programföreståndare för det internationella magisterprogrammet i europeisk immaterialrätt. Åsa har specialistkunskap inom patent och har varit särskilt aktiv i rättsliga frågor kopplade till Life Sciences, såsom bioteknik, etik, forskning och tillståndsgivning. Hon är också författare till flertalet läroböcker och artiklar inom immaterialrättsområdet.
Åsas bok ”Immaterialrätt och marknadsrätt: ur praktiskt perspektiv” fick ett hedersomnämnande för Årets Marknadsföringsbok 2020.

Lisa Hörnqvist är verksam vid advokatfirman Vinge i Stockholm i gruppen Corporate Commercial. Corporate Commercial sysslar med rådgivning inom ett brett spektrum av legala frågor såsom kommersiella avtal, IT-relaterade juridik och konsumenträtt. Lisa arbetar bland annat med frågor kopplade till behandling av personuppgifter och dataskydd och har erfarenhet av sådana frågor från olika typer av verksamheter och branscher.

Kursdatum 15 februari 2022

Anmälan: gör du nedan
Pris: 4.900:- + moms för medlem (7.900 kr icke medlem)
Kursen sker live online och du kommer att få en länk till Teams eller Zoom

Dag: 15 februari 2022
Tid: kl 09.00 – 12.00
Plats: Online via Teams
Anmälan: se nedan

Anmälan är bindande.
Sveriges Marknadsförbunds integritetspolicy.

Anmälan: