Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs: Lär dig filma med mobilen

fredag, 24 maj, 2019kl09:00 - 16:00

Film för webb och sociala medier –  lär dig filma med mobilen

Heldagskurs, 24 maj 2019

Det var inte länge sen video var en krydda på sociala medier, idag är det ett måste för att synas. Det är inte svårt att förstå varför rörlig bild blir mer och mer självklar inom alla olika former av marknadsföring och digital kommunikation eftersom det är ett så kraftfullt sätt att engagera och beröra följare och kunder. Alla som jobbar med PR och information på olika sätt har nytta av att lära sig att filma med mobilen . Att kunna producera en video till Facebook, Instagram eller hemsidan är nästan lika självklart som att kunna skriva en text eller lägga upp stillbilder.

Under den här heldagskursen lär du dig att göra korta filmer för webb och sociala medier med din telefon. Du får lära dig allt du behöver för att snabbt komma igång och göra dina egna filmer.

 Att filma med mobil_OPTINNY-600w-410h

INNEHÅLL

• När är video bästa valet. Att hitta och skapa innehåll
• Bildspråk och bildkomposition
• Dramaturgi
• Ljus
• Ljud
• Utrustning. Vilken utrustning du behöver och vilken du INTE behöver
• Spela in/Filma
• Redigera direkt i mobilen
• Text på video
• Publicera

Du får också veta vilka appar du behöver och hur de fungerar. Både för Android och iPhone. Under kursdagen varvas teori med praktiska övningar och du får både filma och redigera med din mobiltelefon.

KURSLEDARE

HeleneAAberg

Helene Åberg har jobbat i 20 år med olika TV – produktioner, allt ifrån nyheter, sport och barnprogram, till musikunderhållning på Skansen och direktsänd Opera från Dalhalla. Helene har arbetat både på SVT och TV4 och på olika produktionsbolag. Främst som bildproducent och redigerare.

De senaste 10 åren har Helene även anlitats flitigt som föreläsare och lärare. Hon har utbildat i flera länder, både online och i verkliga livet, arbetat med SIDA – projekt, håll it kurser på Fotografiska och Företagsuniversitetet mfl och utbildat företag och organisationer hur de ska använda video i sin kommunikation.

 

Varmt välkommen!

Allt du behöver till kursen är din mobiltelefon, Android eller iPhone, hörlurar (helst originalhörlurarna), eventuell adapter om det behövs för att koppla in hörlurarna i telefonen. Dessutom behöver telefonens batteri vara fulladdat och det behövs mycket minneskapacitet ledigt. Men du behöver inga förkunskaper!

 

Dag, Tid och plats
24 maj 2019, kl 09.00 – 16.00
Hos Sveriges Marknadsförbund, Nybrogatan 34, Stockholm
Anmälan är bindande

Sveriges Marknadsförbunds integritetspolicy

 

 

 

Detaljer

Datum:
fredag, 24 maj, 2019
Tid:
09:00 - 16:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Plats