26 september 2022

Evelina Galli – talare på Tendensdagen

Evelina Galli konsument och teknikexpert på PriceRunner

Tendensdagen närmar sig och först ut bland talarna är Evelina Galli som är Konsument och teknikexpert på PriceRunner. Vi ställde 4 frågor till Evelina inför Tendensdagen.

Berätta kort om dig själv och din bakgrund?

Jag började jobba på redaktionen på några av Sveriges tekniksajter när jag var 14, och sedan dess har jag hållt på med konsumentteknik på alla sätt man kan tänka sig. Sedan ett år tillbaka är jag teknik- och konsumentexpert på PriceRunner, och håller i segmentet TechTorsdag i Efter fem på TV4.

Din titel är konsument och teknikexpert,
vad innebär den rollen?

Det kan man verkligen fråga sig! Jag brukar säga att jag är professionell nörd i media. Mitt jobb är att hålla koll på de senaste trenderna när det kommer till teknik och konsumentfrågor, och sedan på ett så bra sätt som möjligt förklara det och hjälpa konsumenter på vägen. Det kan handla om att gräva i all den otroliga mängden data jag har tillgång till på PriceRunner för att se aktuella trender, sitta i tv-studios och prata tv-spel, hålla en podcast eller fila ihop en klurig virtuell skattjakt för gamers. 

Vilka är dina största utmaningar framåt?

Hinna med allt! Jag har verkligen världens roligaste jobb, där jag får göra otroligt mycket olika saker, och just nu närmar vi oss den mest intensiva perioden på året för oss med både stora shoppinghögtider.

Du är först ut som talare på Tendensdagen, beskriv kort vad din föreläsning kommer handla om?

Jag kommer prata om vilka vi egentligen litar på när vi handlar på nätet, och hur vi bäst kan vägleda konsumenten till sitt bästa köp.


Tendensdagen 20 oktober