1 mars 2017

Ett nytt nummer av Trender & Tendenser är här igen!

Idéer föds. De flesta kommer inte längre än så. Men en del tar mer konkret form och finner en marknad. Ett litet antal överlever sina första år. Några blir starka varumärken.
I marsutgåvan av Trender & Tendenser får vi följa en av de idéer, som verkligen fick konkret form och har tagit sina första steg på marknaden. Allvar är ett varumärke som har sina rötter i de Ångermanländska skogarna. Därifrån tas cellulosan som används för att göra mjuka textilier till underkläder. De första – två modeller av kalsonger – finns idag i 17 butiker, bland annat på NK.
Snart kommer fler plagg och en internationell expansion är nära förestående.
Hur tänkte Niklas Gilmark, när han skapade sitt varumärke? Vad var avgörande för att han vågade starta, hur har han positionerat sitt märke? Och hur har de första stegen gått?Microsoft Word - Dokument5
Det berättar han om i Trender & Tendenser. Till hösten kommer vi tillbaka med en ny artikel om Allvar och berättar hur utvecklingen har sett ut.
För en tid sedan redovisades årets upplaga av analysföretaget Regis branschmätning Årets Byrå. King vann kategorin Reklambyråer med minst 50 miljoner. Deras uppdragsgivare är inte bara väldigt nöjda med samarbetet, utan stannar också väldigt länge kvar som kunder. Byråns vd, Sunit Mehrotra, berättar i Trender & Tendenser om hur byrån ser på sin roll som samarbetspartner till några av landet starkaste varumärken. Likaså hur man resonerar om ledarskap, ägande och fördelningen mellan strategi och kreativitet. Dessutom visar vi en mängd exempel på byråns reklam, totalt 19 reklam- och casefilmer.  Från gamla klassiker, till mer aktuella. En verklig fördel med en e-tidning som Trender & Tendenser är ju också att alla dessa filmer visar vi direkt på tidningssidorna. Klicka på bilden, så startar filmen.
King och deras uppdragsgivare har långa och fruktbara samarbeten. En förutsättning för att lyckas med det, är att man väljer rätt byrå, till att börja med. Men det är inte det lättaste. Byråvalskonsulten Gunilla Bergh ger några goda råd om hur man ska göra om och när man ska välja en ny samarbetspartner. Samt hur man skall lägga upp samarbetet, för att utgångsläget skall vara så bra som möjligt.
I mars-utgåvan av Trender & Tendenser, berättar också Linda Palmgren om vad man ska tänka på för att samarbetet med influencers ska ge bästa tänkbara resultat.
Dessutom svarar Alexandra Kindblom, vd på Intellecta Corporate om sig, sitt jobb och ambitionerna för byråns framtid.
Detta och lite till, kan du läsa om i marsnumret av Trender & Tendenser.
Tidningen ingår i medlemsavgiften för medlemmar i Sveriges Marknadsförbund och de lokala marknadsföreningarna. Men även icke medlemmar är förstås hjärtligt välkomna som prenumeranter. Ett årsabonnemang kostar 1 495 kronor + moms. Kontakta info@svemarknad.se för information och beställning.
Carin Fredlund