25 mars 2011

Electrolux lanserar en flyttbar restaurang med panoramautsikt

Flyttbara restauranger, s.k. pop-up dining, där själva restauranglokalen kan transporteras och sättas upp på olika platser i olika länder är ett fenomen som funnits en tid. Nu har Electrolux och Park Associati, en italiensk byrå för arkitektur och design, tillammans skapat en portabel restaurang ämnad att ge sina gäster en oförglömlig upplevelse.
The Cube, som restaurangen heter, är en 140 kvm stor matsal inklusive en 50 kvm stor terrass i glas och aluminium. Den kommer snart att vara baserad i Parc du Cinquantenaire i Bryssel, och sedan flyttas därifrån till andra europeiska storstäder med ca 4-12 veckors intervall. Varje placering av restaurangen väljs utifrån att besökarna ska få en storslagen panoramautsikt över området runt omkring, samtidigt som byggnaden blir ett blickfång i miljön för de som ser restaurangen utifrån.
En lunch kostar ca 150 euro, en middag med vin och champagne ca 200 euro. Mästerkocken väljs från närområdet för att jobba i The Cube så länge den stannar på platsen och matlagningen sker i ett Electrolux utrustat kök fullt synligt för besökarna. Ytterligare en märkvärdighet med restaurangen är borden som eftermiddagen dras in i innertaket för att göra plats för mingel i den högteknologiska lättviktskonstruktionen.
Experiment med popup-restauranger blir allt mer äventyrliga. I Italien finns mobila restauranger som inte talar om var de ligger, utan skickar en vägbeskrivning via sms när det är dags för besökarna att bege sig till restaurangen.
Hur långt kan uppfinningsrikedomen för att marknadsföra nya restauranger gå? Det blir spännande att se vad som kommer framöver.
Källa: Springwise.